Politika

YSK'dan İzin Çıktı! Selahattin Demirtaş'ın TRT Üzerinden Seçim Propagandası Yapacak

Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararla beraber Cumhurbaşkanı adayları Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, tutuklu Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek’e görüntülü ve görüntüsüz propaganda yapma hakkı tanınacağı belirtildi.

Diğer yandan adaylara birinci tur için 10’ar dakikalık iki konuşma hakkı sağlanacak. Aynı haklar oolası ikinci tur seçimler içinde tanınacak ve adaylar bu defa propagandalarını bir defada iki dakikadan az olmayacak şekilde gün içinde 10 dakikayı geçmeyecek şekilde yapacak.

Ayrıca YSK’nin Seçim Yasası’na dayandırdığı kararına göre, diğer Cumhurbaşkanı adayları ile birlikte Demirtaş’ın propagandası; YSK’nin görevlendireceği bir kurul üyesi huzurunda ve TRT’de görevli personel tarafından ses ve görüntü alma cihazı ile tespit edilecek. Ancak görüntülü propaganda için iki seçeneğin olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Gazete’sinin haberine göre; YSK’nin HDP temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki yaptığı açıklamada;

“YSK’nin eğilimi Demirtaş için TRT ekibinin cezaevine gönderilmesi yönünde, çünkü YSK zorunluluk. TRT çekimleri için Edirne Cezaevi’nde bir çekim yapılmasını bekliyoruz. Başvurumuzu yapacağız. Yasa hükmü çok açık” ifadelerinde bulundu.

Bunun yanı sıra YSK’nin AKP temsilcisi Recep Özel ise, “Adalet Bakanlığı ile bir görüşme yapılacak. Demirtaş’ı TRT stüdyosuna getirip öyle de çekebilirler. Cezaevinde stüdyo şartları oluşturulursa ikisi de olabilir” ifadelerinde bulunmuştu.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. TRT çok iyi bir adım atmış biraz daha bekleseymis ya erken davranmış helal olsun.Demokratik bir ülkede yaşıyoruz.