Politika

YSK'nin Yeni Hizmetiyle Nerede Oy Kullanacağınızı Hemen Öğrenin

24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem genel milletvekilliği seçimlerinde milyonlarca vatandaş oy kullanacak. Vatandaşların seçimlere ilişkin en merak ettiği konusuların başında da ‘nerede oy kullanacağım?’ sorusu geliyordu.

Yüksek Seçim Kurulu yayımladığı bir açıklama ile seçmen bilgileri sorgulama hizmetnin devreye girdiğini ve vatandaşların bu hizmet sayesinde nerede oy kullanacaklarını öğrenebileceklerini açıkladı. 

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLA ÖĞREN

Yüksek Seçim Kurulu tarafından uygulamaya konulan hizmette seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını YSK’nın internet sitesi üzerinden öğrenebiliyorlar. YSK tarafından devreye sokulan bu himzet ile yurt içinde ikamet ediyorsanız seçmen kaydınızı sorgulayabilir, aynı hanede ve aynı binada oturan seçmenleri görüntüleyebilirsiniz. Sandık atamalarından sonra nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Eğer yurt dışında ikamet ediyorsanız, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığınızı sorgulayabilir; dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ve oy kullanacak yer bilgileri ile oy kullanılacak gümrük kapılarını öğrenebilirsiniz.

YSK oy kullanacak vatandaşlara bir uyarıda da bulundu. Oy kullanacak vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi gerektiği bildirildi.