Politika

Yusuf Halaçoğlu'ndan Meral Akşener'e ve İYİ Parti'ye Eleştiri

İYİ Parti Milletvekili Yusuf Halaçoğlu kendine ait olan sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Seçimlerin kaybedilmesinin ardından İYİ Parti Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yaptığı açıklamalarında ‘Neden Kaybettik’ sorusunu sordu.

İYİ Parti Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından yapılan açıklamaların detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

YUSUF HALAÇOĞLU’NUN PAYLAŞIMI

Yusuf Halaçoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamalarında “Tek adam rejimini engellemek, parlamenter sisteme geri dönmek için mücadele ettik. Sonuçta başaramadık. Şimdi İYİ PARTİ yönetimi çıkmış başarılı olduk diyor. Yani biz mv.liği için mi yola çıkmıştık? Nasıl başarılı oldunuz? Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp %7 oy aldınız. Bu başarı mı?” ifadelerine yer verdi. 

Bunun yanı sıra Yusuf Halaçoğlu’nun seçimler hakkında açıklamaları şöyle oldu:

NEDEN KAYBETTİK?

Çok iyi bir rüzgar yakalamamıza, anketlerde %20’lerde oy alacağı belirtilmesine karşılık, partinin böylesine düşük oy almasında, ilk olarak, listelerin kötü hazırlanması ve seçmene güven verilememesi yatmaktadır. İkinci olarak her yerde aynı sözler sarf edilmiş ve seçmene bir umut verilememiştir. Yine Parti kurmayları çoğunlukla halkın yakından tanıdığı ve güven duyduğu kişilerden seçilmemiş olmasıdır. Bu gibi sebepler partinin oyunu %20’lerden %10’un altına düşürmüş, cumhurbaşkanı adayının başlarda ikinci turda en şanslı kişi olacağı görülmesine rağmen ancak %7’de kalmıştır. 

Ama ne gariptir ki parti yetkilileri çıkıp başarıdan söz edebilmektedirler. Herkesin umut bağladığı yeni siyasi oluşumun kaybettiğini söyleyemeyen, eski partilerindeki alışkanlıkla koltuklarını düşünen zihniyet burada da ortaya çıkmıştır. Kardeşim resmen kaybettiniz. Hedefimiz Cumhur başkanını seçmek, tek adam rejimini kaldırmak ve parlamenter sistemi yeniden sağlayarak adil bir hukuk sistemi kurmak değil miydi? Bunlar-dan hangisini başardık? 

Partisinden bile daha az oy alan bir genel başkanın bundan sonra partiye yeni bir ivme kazandıracağını düşünmek, kendi kendini aldatmaktan başka bir şey değildir. Öz eleştiri yapmadığımız takdirde eski siyasi anlayışlardan farkımız kalmayacaktır. Artık cumhurbaşkanı rahattır. Parlamentoda 6 vekil bulur ve daha da rahatlar. Gelişmeler ne kadar haklı olduğumu gösterecektir. Parlamento Saraya taşınacak, ülke kararnamelerle yönetilecek ve yürütmeyi denetim imkânı olmayacaktır. Saygılarımla…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA