• Haberler
  • Gündem
  • Prof. Dr. Yıldız'dan Covid-19 Uyarısı: Aşı Geliştirilmezse...

Prof. Dr. Yıldız'dan Covid-19 Uyarısı: Aşı Geliştirilmezse...

ERÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Dalı Başkanı Prof.Dr.

ERÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız yaptığı açıklamalarında corona virüsünün her yıl atak yapan bir virüs olmadığını ifade ederek 8 - 10 yıl sonra yeniden görülme olasılığı olduğunu vurguladı. Ayrıca Orhan Yıldız açıklamalarının devamında corona virüsün 1960'lı yıllarda bulunmuş bir virüs olduğunu bu virüsün hep var olduğunu ancak şekil değiştirdiğini belirtti.

Orhan Yıldız açıklamalarının devamında önümüzde 8 - 10 yıl kadar bir dönem olduğunu ifade ederek pandemide kullanılabilecek aşının pek mümkün gözükmediğini şu anda corona virüsü pandemisinin sönmek üzere ve aşının geliştirilmesinin bir buçuk yılı bulacağını belirtti.

"BAŞKA BİR MUTASYONU İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ"

Tüm bunlarla beraber açıklamalarında hijyen ve dezenfeksiyonun artık dünya gündeminde her zaman kalacağını söyleyen Prof. Dr. Yıldız şu ifadeleri kullandı:

"Artık dünya eskisi gibi olmayacak' denilirken söylenen şeyler bu. Ülkeden ülkeye seyahatler zorlaşacak. Pek çok enfeksiyon var. El yıkamadığımız, aşı korkumuz yüzünden insanlığın başına bela olmuştur. Koronavirüs dünyada 2003, 2012 ve 2019-2020 tarihleri arasında görüldü. 2028-2030 yılları arasında aşı geliştirilmez ise koronavirüsün bir başka mutasyonu ile karşı karşıya kalacağız. Koronavirüs bittikten sonra sosyal mesafeyi koruma, kalabalık fobisi gelişmesi ve el hijyeni konularına çok dikkat edilmesi lazım"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme