- Haberler
- Gündem
- PTT'ye gidene 1.150 TL para veriliyor! Ödemeler başladı: Paranızı hemen alabilirsiniz, Bakanlık duyurdu
PTT'ye gidene 1.150 TL para veriliyor! Ödemeler başladı: Paranızı hemen alabilirsiniz, Bakanlık duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık dar gelirli vatandaşlar için bu sene Mart ayında 6.6 milyar TL'yi aşan destek ödemesinde yapılan yardımdan bahseden bir açıklama yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık dar gelirli vatandaşlar için bu sene Mart ayında 6.6 milyar TL’yi aşan destek ödemesinde yapılan yardımdan bahseden bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında Doğalgaz Tüketim Desteğinden Elektrik Yardımına, Barınma Yardımından Sosyal Ekonomik Destek’, Evde Bakım Yardımından Genel Sağlık Sigortası Yardımına kadar birçok başlıkta vatandaşları yalnız bırakmadıklarını belirtti. Ayrıca Bakan Yanık açıklamalarında hak temelli, hesap verilebilir, nesnel kriterlere bağlı ve sürdürülebilir bir sosyal yardımlaşma sistemini kurduklarını ve bunu devam ettirdiklerini belirterek Mart ayı içerisinde gerçekleşen nakdi yardımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
80,5 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI
Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere Mart ayı içerisinde yaklaşık 231 milyon TL Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini ifade etti. Ayrıca Bakan Yanık açıklamalarında ihtiyaç sahibi hanelere yönelik Şubat ayında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteğinin ilk ödemelerinin de başladığını belirterek 80,5 Milyon TL ödeme yaptıklarını ifade etti.
Bakan Yanık açıklamalarında ihtiyaç sahibi ailelerin aile bütünlüğünü korumayı hedeflediklerini belirten ve bu doğrultuda Sosyal Ekonomik Destek sunduklarını belirterek şöyle devam etti:
"Ekonomik nedenlerle çocukların ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda SED ile ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Mart ayı içerisinde ailelerimize toplamda 236 milyon TL destekte bulunduk."
Bakan Derya Yanık, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gereksinimlerini karşılayabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaklaşık 224 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı. Bakan Yanık, 202,5 milyon TL SYDV’lere periyodik pay aktarımının da yapıldığını belirterek toplamda 426,5 milyon TL’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına ilişkin vakıflara gönderildiğini belirtti.
EVLERİN BAKIM ONARIMI YAPILDI
Bakan Yanık, kış ayları nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşların barınma koşullarının iyileştirilmesine yönelik yardımlarının da bulunduğunu belirterek "Bu ay içerisinde aktardığımız 3,5 milyon TL’lik Barınma Yardımı ile oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerinin yapımı bakım-onarımını gerçekleştirdik" bilgisini paylaştı.
1.150 TL ÖDEME YAPILIYOR
Isıl harita baz alınarak yapılan doğal gaz destek ödemeleri 450 lira ile 1150 lira arasında değiştiği belirtilerek ödemelerin iki taksit olarak gerçekleştirildiği aktarıldı. Ayrıca Bakan Yanık şöyle devam etti:
"Elektrik Yardımından Barınma Yardımına, Evde Bakım Yardımından Sosyal Ekonomik Destek’e, Genel Sağlık Sigortası Yardımından Eğitim Yardımına kadar birçok başlıkta vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Bu doğrultuda Mart ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik 6,6 milyar TL’yi aşan TL nakdi yardımda bulunduk."
Bunun yanı sıra destek ödemelerinin hak sahiplerine PTT üzerinden aktarıldığı vurgulandı. Başvuru yapmak isteyenler ise faturaları ile PTT'ye giderek veya e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Bakmadan Geçme





