Resmen duyuruldu: O ilimizde virüs en çok bu şekilde bulaşıyor!
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güner açıklamalarında Zonguldak'ta pandemi sürecinde Zonguldak'ta 66 bin kişiye test yapıldığını belirterek vatandaşları uyardı ve bulaşın en fazla nasıl olduğunu vurguladı.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, Gazeteciler Cemiyeti'nin Editör Masası'na konuğu oldu. Güner, koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunarak pandemi döneminde Zonguldak'ta 66 bin kişiye test yapıldığını söyledi.
BULAŞIN YÜZDE 50'İ AİLE İÇİ
Açıklamalarında vatandaşların evde de tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini vurguladı ve bulaşın yüzde 50 gibi bir rakamın evde aile için temas olduğunu belirterek evde de mesafeli durulması gerektiğini ifade eden Güner şöyle devam etti:
"Bulaşın yüzde 50'si aile içi temas. Birisi dışarıdan virüsü getiriyor ve tüm aileye enfekte ediyor. Biz çünkü evimizin içinde mesafeye uymuyoruz, maskelerimizi çıkarıyoruz. Öpüşüyoruz, koklaşıyoruz ve sevdiklerimize sarılıyoruz ve bu kişiler aile içerisinde hele hele aile apartmanı ise bütün apartmanı enfekte ettiğini görüyoruz.
"EVİMİZİN İÇİNDE DE TEDBİRLİ OLMALIYIZ"
Özellikle 65 Yaş ve üzeri sokağa çıkmazken torunlar, çocuklar bunlara bulaştırıyorlar. Bunlarda oran daha fazla yüzde 60'ı bu şeklide hasat oluyorlar ağır hasta oluyorlar. Bu nedenle bakanımızda açıkladı evimizin içinde de tedbirli olmalıyız. Sık sık evimizi havalandırmalıyız ve mesafeli durmalıyız"
Bakmadan Geçme





