• Haberler
  • Gündem
  • Sağlık Bakanlığı yüz yüze eğitim için resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor: Karantina süreleri kısaltıldı

Sağlık Bakanlığı yüz yüze eğitim için resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor: Karantina süreleri kısaltıldı

Sağlık Bakanlığı bugün resmen duyurdu! Alınan bir son dakika haberine göre yüz yüze eğitim de Sağlık Bakanlığı nca bir adım daha atıldı.Bu kapsamda, temaslılar ile semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karant

Sağlık Bakanlığı

bugün resmen duyurdu! Alınan bir son dakika haberine göre

yüz yüze eğitim

de

Sağlık Bakanlığı

nca bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, temaslılar ile semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltıldı.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 Rehberi'nin "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" konulu bölümü güncelledi. Buna göre aşısız veya eksik aşılı Kovid-19 temaslısı kişilerin karantinası semptom göstermemeleri halinde PCR testi yapılmaksızın 10. günde bitecek. Kovid-19 temaslısı kabul edilen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri takip edilecek.

Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5'inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak ve bu öğrenciler okula devam edebilecek. PCR testi yapılmadığı durumda ise öğrencinin karantinası 10'uncu günde sonlandırılacak.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme