Sağlık Personeli

11. Kalkınma Planı Kapsamında Hekim Ve Hemşire Sayısı Artırılacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kalkınma planı olan 11. Kalkınma Planı kapsamında aile hekimliği performans sistemi yeniden düzenlenecek. Ayrıca sağlık sektöründe daha iyi hizmet verilebilmesi için hekim ve hemşire sayısı artırılacak.

11. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylandı ve Meclise sunuldu.

Sağlıklı yaşam tarzının teşvik edilmesi ile sağlıklı beslenme ile hareketli yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasına yönelik olarak  eğitim, kamu spotu, kampanyalar yürütülecek.

AİLE HEKİMLERİ

Aile hekimleri tarafından verilen sağlık hizmetleri kapsamında ihtiyaçların karşılanması sağlanacak. Sağlık hayat merkezlerinin sayısı çoğaltılacak ve bu merkezlerde entegre edilmiş bir aile hekimliği yapısının oluşturulacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra bulaşıcı olmayan hastalıklar başta olmakla beraber hastalıklara yönelik tarama ve teşhis süreçleri aile hekimlerinin sorumluluklarında olacak.

Aile hekimliği performans sistemi, ikinci ve üçüncü basamaklarda bulunan performans sistemiyle yeniden düzenlenecek.

HEKİM VE HEMŞİRE SAYISI

2017 yılında 27, 9 olan ve 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısının 2023 yılında 30’a çıkması bekleniyor.

186 olan ve 100 bin kişiye düşen hekim sayısının ise 230’a çıkarılması düşünülüyor. 100 bin kişiye düşen hemşire sayısının 206’dan 280’e çıkartılması planlandı.

Bir Yorum

  1. bütünyorumlara katılıyorumbende mahkum eşiyim üç çocukla kaldım ortada açız aç affı çıkartın dileneyimmi yoksa sokaklarını çıkayım insanları kandırmayı n para içinde yüzüyosunuz bir ceza indirimini çıkartamadınız yazıklar olsun ölün geberin Allah belanızı versin bütün meclisin