Sağlık Personeli

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımında son gelişmeler neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularında mülakat olacak mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı hakkında son günlerde ardı ardına birçok gelişme yaşandı. Uzun zamandır gündemde yer tutan konu hakkında ilk açıklama kamuda çalışmak isteyenlere müjde niteliğinde oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımının 2019 yılında 12 binlik kısmının alınacağını duyurdu. Ardından Sağlık Bakanı Koca kadro dağılımı hakkında konuştu. Son olarak da bakanlıkta istihdam edilecek çalışanların mülaakatla mı yoksa KPSS ile mi alınacağı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof.Dr. Sefer Aycan son bilgiyi verdi.

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımında son gelişmeler neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularında mülakat olacak mı?

Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 2019 yılı içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının istihdam edileceğini açıkladı. Erdoğan sözlerini “İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz” diyerek sürdürdü. Ancak personel alımlarının ne zaman yapılacağına dair takvim henüz netleşmedi.

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımında son gelişmeler neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularında mülakat olacak mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı nasıl olacak?

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık” diyerek atama bekleyen sağlık personeline müjde verdiğini hatırlatarak, “Tüm sağlık çalışanlarımız adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“İlk etapta 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek.”Hizmete yeni açılan ve açılacak olan sağlık birimlerinin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması izninin uygun görüldüğünü belirten Koca, şunları kaydetti:

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) takip edilebileceğini ifade ederek, sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımında son gelişmeler neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularında mülakat olacak mı?

Tahmini Sağlık Bakanlığı alımı kadro dağılımı: 

Biyolog: 30

Ebe: 1.000

Çocuk Gelişimcisi: 32

Dil ve Konuşma Terapisti: 18

Diyetisyen: 160

Fizyoterapist: 400

Hemşire: 6.835

Sağlık Bakanlığı personel alımında mülakat olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından süreç ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımlarının nasıl yapılacağı ile ilgili soruya, “Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof.Dr. Sefer Aycan resmi Twitter hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı haberini verdi. Aycan açıklamasında “Girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımında son gelişmeler neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularında mülakat olacak mı?

Ünlü sanatçı Haluk Levent’te Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirterek, “Sayın Bakan KPSS nin geçerli olduğunu ‘mülakat olmayacağını’ bizzat söyledi” dedi.

Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş, 30 bini aşkın atama için ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını işaret etti. Bakan Yardımcısı ise ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını ifade ederek, 30 bini aşkın alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağını aktardı. Yapılacak alımlarda ise KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak ve adaylar mülakata alınmayacak.

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımında son gelişmeler neler? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularında mülakat olacak mı?

Sağlık Bakanlığı personel ilanı başvuru şartları genel olarak neleri içerecek?

1. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde veya daha ileri düzeyde eğitim almış olmak,

2. İyi düzeyde İngilizce konuşma, okuma ve yazma becerisine sahip olmak,

3. Cepten yapılan sağlık harcamaları konusunda iş deneyimine sahip olmak,

4. Üniversitelerin sağlık kurumları işletmeciliği bölümünde akademik personel olarak görev yapmak,

5. Sağlık ekonomisi alanında akademik düzeyde çalışmış olmak tercih sebebidir,

6. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde eğitim almış olmak tercih sebebidir.

7. Ulusal sağlık hesapları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

8. Hastane yöneticilerinin liderlik özelliklerinin değerlendirilmesi konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

9. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dünya Bankası projesinde araştırmacı olarak görev almış olmak tercih sebebidir,

10. Sağlık ekonomisi ve dünyada sağlık sistemlerinin karşılaştırılması konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

11. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi ve sağlık yönetimi uygulamaları konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

Bir Yorum

  1. Hemşire yardımcısı alımı da olacak deniliyordu. Alim olacak mı ?

  2. Yeniden temizlik personeli alımı olacakmı temizlik de çalışan arkadaşlar kan ağlıyor onlarında yükünü hafifletin bizlerede iş kapısı olsun

  3. Atama bekliyoruz 8ay oldu hala ses yok sınav olalı birsene olcak nereye hala ses yok çocuklarımız gece gündüz ders çalıştılar iş yok atama yok evde geleceğin hayat lar yok çaresizlik içinde bekliyorlar anestesi teknikerlerine başka yerlerde calistirsinlar puanlari yüksek olduğu halde atanmiyorlar gelecekleri karardı hemşireler kadar onlara da atama olsun anestesi teknikeri ataması 5000 olsun saglik bakanligi duysun sesimizi cumhur başkanı duysun sesimizi millet bayram yaparken benim kizim evde iş yok atama yok boşunamı okudum hayatım geleceğim yok doya kara kara düşünüyor ben bir anne olarak kızımın durumuna üzülüyorum benim gibi daha kaç anne vardı duyun sesimizi gençlerimizi düşünün saglik bakani duysun sesimizi

  4. Atama bekliyoruz 8ay oldu hala ses yok sınav olalı birsene olcak nereye hala ses yok çocuklarımız gece gündüz ders çalıştılar iş yok atama yok evde geleceğin hayat lar yok çaresizlik içinde bekliyorlar anestesi teknikerlerine başka yerlerde calistirsinlar puanlari yüksek olduğu halde atanmiyorlar gelecekleri karardı hemşireler kadar onlara da atama olsun anestesi teknikeri ataması 5000 olsun saglik bakanligi duysun sesimizi cumhur başkanı duysun sesimizi millet bayram yaparken benim kizim evde iş yok atama yok boşunamı okudum hayatım geleceğim yok doya kara kara düşünüyor ben bir anne olarak kızımın durumuna üzülüyorum benim gibi daha kaç anne vardı duyun sesimizi gençlerimizi düşünün saglik bakani duysun sesimizi

  5. Atama bekliyoruz 8ay oldu hala ses yok sınav olalı birsene olcak nereye hala ses yok çocuklarımız gece gündüz ders çalıştılar iş yok atama yok evde geleceğin hayat lar yok çaresizlik içinde bekliyorlar anestesi teknikerlerine başka yerlerde calistirsinlar puanlari yüksek olduğu halde atanmiyorlar gelecekleri karardı hemşireler kadar onlara da atama olsun anestesi teknikeri ataması 5000 olsun saglik bakanligi duysun sesimizi cumhur başkanı duysun sesimizi millet bayram yaparken benim kizim evde iş yok atama yok boşunamı okudum hayatım geleceğim yok doya kara kara düşünüyor ben bir anne olarak kızımın durumuna üzülüyorum benim gibi daha kaç anne vardı duyun sesimizi gençlerimizi düşünün saglik bakani duysun sesimizi

  6. Atama bekliyoruz 8ay oldu hala ses yok sınav olalı birsene olcak nereye hala ses yok çocuklarımız gece gündüz ders çalıştılar iş yok atama yok evde geleceğin hayat lar yok çaresizlik içinde bekliyorlar anestesi teknikerlerine başka yerlerde calistirsinlar puanlari yüksek olduğu halde atanmiyorlar gelecekleri karardı hemşireler kadar onlara da atama olsun anestesi teknikeri ataması 5000 olsun saglik bakanligi duysun sesimizi cumhur başkanı duysun sesimizi millet bayram yaparken benim kizim evde iş yok atama yok boşunamı okudum hayatım geleceğim yok doya kara kara düşünüyor ben bir anne olarak kızımın durumuna üzülüyorum benim gibi daha kaç anne vardı duyun sesimizi gençlerimizi düşünün saglik bakani duysun sesimizi

  7. Bir milyon suriyeliye yeni istihdam sağlayanlar 30 bin cik sağlık personeli alacak. Rakamlar çok makul kendi vatandaşına ekmek kapısı açmayan devlet beş para etmez.

  8. Basbakan hemşire yardımcılığımi için alim yapacaktı acaba alim var mi

  9. 112 istasyonlarında çalışan ancak pdc de gözükmeyen toplum sağlığı teknisyenleri hemşire v.b. Sağlık çalışanlarının atamaları resen hastanelere yapılmalı yerlerine att, aabt alımları olmalı lütfen bakanlığımız bu konuda hassasiyet göstersin…

  10. Hemsirelik bölümü yardımcı olarak degiştirildi çocuklarımızın önü kapandı 2 yıl önce aynı bölümden mezun olanlar rahatlıkla is bulabilirken bu yıl mezun olanlar yardımcı adı olduğu için iş bulamıyolar daha önce mezun olanlar özel hastanelerde caĺısabiliyolarsa bizim cocuklarımızada o imkan sunulsun yada o yardımcı ismi kaldıriĺsın sayın bakanımdan rica ediyoruz veliler olarak

  11. Hemsirelik bölümü yardımcı olarak degiştirildi çocuklarımızın önü kapandı 2 yıl önce aynı bölümden mezun olanlar rahatlıkla is bulabilirken bu yıl mezun olanlar yardımcı adı olduğu için iş bulamıyolar daha önce mezun olanlar özel hastanelerde caĺısabiliyolarsa bizim cocuklarımızada o imkan sunulsun yada o yardımcı ismi kaldıriĺsın sayın bakanımdan rica ediyoruz veliler olarak

  12. Farklı nedenkerle üniversite okuyamayan Lise mezunu hemşire çocuklarımız için kontenjan arttıralım lütfen. Geçmiş yıllardaki kontenjanlarda Üniversite mezunu ile lise mezunu arasındaki kontenjan farkı adalet ölçüsünün hep gerisinde kaldı.

  13. Ağız ve diş sağlığı için atama bekliyoruz

  14. Anestezi ye 5000 bin kadro 73 bin mezun var dı yeni mezunlarla 80 bini buldu lütfen artık duyun sesimizi sayın bakanımız

  15. 2001 yılında mezun oldum. Sağlık sektöründe özel hastanelerde 18 yıl görev yaptım. Kendimi onkoloji, Koroner yoğunbakım, Genel yoğunbakım Yenidoğan Yoğun bakım acil servis, fizik tedavi, Cerrahi ve Ortopedi,anjıyo ünitesi gibi alanlarda çok iyi yetiştirdim. Ve bu bölümüne ait 14 adet sertifika aldım. Amaaaaa adımız acil Tıp Teknisyeni olduğu için hiç bi işe yaramıyor. Lütfen ben ve benim gibi mesleğini severek yapan insanları da artık birileri düşünsün. Sadece seçim zamanı değil. Bizde bu vatanın evlatlarıyız att olarak atama sayılarının ciddi anlamda artması gerekiyor. Bu dünyanın öbür tarafını da sayın yöneticiler düşünsün artık lütfen…..

  16. Ağız ve diş sağlığı teknikerliği bölümü mezunları atama bekliyoruz bizleride unutmayın.

  17. Ağız ve diş sağlığı teknikerliği bölümü mezunları atama bekliyoruz bizleride unutmayın.

  18. Ya zaten önlisans okuduk sizi neler neler diyorsunuz şartlarda daha neler yani bu nasıl bir ihmal bu olaylar zaten yüksek seviyeye çekiyor saglik kurumlari isletmeciligi okudum zar zor birde akademi üzeri alim nedir yani Allahu teala bunun hesabını sizlerden sorsun insaAllah

  19. tüm bölümlerden herkes bir sekilde ise basladi veya atandı.röntgenciler bi yere yerlesemedi.röntgencileri atayın artık.4 yıl oldu bekliyorum.

  20. Benim Oğlumda Tbbı Larant mezunu 4 yildir bekliyor yeter artik neyi bekliyosunuz atama yapmak icin cocuklarim bunalima giriyi is yok atama yok duyun sesimizi artik Lütfen yazik bu gençliye ne zorluklarla okuyolar okul bitiyo is yok Allah askina bian once atama yapın

  21. Fizyoterapist kızın anneyim – 1 hafta Önce 400 kişi alınacagı açıklandı klavuz hale yayınlanmadı.
    Atama bekliyoruz 12ay oldu KPSS sınav olalı birsene olcak neredeyse hala ses yok çocuklarımız gece gündüz ders çalıştılar iş yok atama yok evde geleceğin hayat lar yok çaresizlik içinde bekliyorlar Fizyoterapistler başka yerlerde calistirsinlar puanlari yüksek olduğu halde atanmiyorlar gelecekleri karardı hemşireler kadar onlara da atama olsun Fizyoterapist ataması 500 olsun saglik bakanligi duysun sesimizi cumhur başkanı duysun sesimizi millet bayram yaparken benim kizim evde iş yok atama yok boşunamı okudum hayatım geleceğim yok doya kara kara düşünüyor ben bir anne olarak kızımın durumuna üzülüyorum benim gibi daha kaç anne vardı duyun sesimizi gençlerimizi düşünün saglik bakani duysun sesimizi birde mülakat çıkarmaya kalktılar yazık çocuklara hastanelerde hastalar altı altı ay sıra bekliyorlar.