Sağlık Personeli

Ağız ve Diş Sağlığı Mezunlarının Sağlık Bakanından Talepleri

Kaybedilmiş dişlerin ve fonksiyonlarının yeniden oluşturulmasını sağlamak amacıyla; diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre çene ve yüz bölgesine uygulanan tedavi çalışmaları için ortamı hazırlayan hekim ile dört elle yaklaşım ile tedavide kolaylık sağlayan işlemlerin takibi ve ilerlemesini yapan personel olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan ağız ve diş sağlığı teknikerleri ek atamada 500 kişilik kadro talep ediyor.

Ağız ve diş sağlığı bölümünü seçerek 2 yıllık eğitim süresi boyunca anatomi, implant protezler, diş anatomisi ve oklüzyon, teknikerler için kimya-fizik, davranış bilimleri, protez I-II, maddeler bilgisi ve meslek teknolojisi, ortodontik apereyler, protetik freze tekniği, modern protez gibi meslek dersleri yanında, Türk dili, yabancı dil ve Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi gibi genel kültür gibi derslerin eğitimini alarak ayrıca, özel diş protez laboratuarlarında 45 işgünü yaz stajı uygulamasında eğitim gören ağız ve diş sağlığı teknisyenleri ek atamada Sağlık Bakanlığı’ndan 500 kişilik kontenjan için talepte bulunuyor

 İŞTE TEKNİKERLERİN TALEPLERİ

“Bölümümüz mezunları yerine, ebe ve/veya hemşire mezunları ile taşeron ve sertifikalı kişilerin alınması bu mağduriyetin asıl kaynağını teşkil etmektedir. Alanında uzman olmayan kişilerin liyakat ilkesine uymayan bir şekilde istihdam edilmesi sonucu oluşan adaletsizlik bir yana; alanında uzman, liyakatli kişilerin de işsizler kervanına dahil olmasını beraberinde getirmekte, oluşabilecek çapraz enfeksiyon riskini oluşturmakta, hasta – hekim ve çalışan hayatını tehlikeye atmaktadır. Devletimizden; bölümümüze verilen kadro sayısının artırılmasını, memur alımlarında adaleti tesis etmesini, kadroları liyakati olan bölüm mezunlarına tesis etmesini, dışarıdan sertifika alınmak suretiyle kısa yoldan bölüm mezunlarının önüne geçiren sistemin kaldırılmasını talep ediyoruz.”

Seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışan mezunlar, diğer kamu alanlarında olduğu gibi taşeron mağduru…

“Biz Ağız ve Diş Sağlığı Mezunları (Diş Teknikerleri) olarak, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde yerimize çalıştırılan taşeron, temizlik personelleri ve alan dışı görevlendirilen memurların Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden çekilmesini talep ediyoruz. Yapılan her atamada ağız ve diş sağlığı bölümüne verilen kadro sayısının azlığı, bu alanda yapılan ‘taşeronlaşma’ oranının büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Sağlık gibi bir alanda eğitimli teknikerlerin yerine alınan taşeron çalışanlar, insan sağlığını tehlikeye atabiliyor.”

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sadece saglik bolumlerinden mezun olanlarin taleplerini mi yansitiyorsunuz. İs sagligi e guvenligi teknikerleri mezun sayisi 15000 civarindadir. 2014 yilindan beri kanun ertelendigi icin Kpss kadrolarinda tahsis edilen kadro sayisi 2017\2 icin sadece 3 kisi. Birazda is sagligi ve guvenligi uzerine atama yapilmasi uzerine haber yaparsaniz seviniriz is sagligi ve guvenligi teknikerleri olarak.

  2. Açık öğretimden bölümü olan bir mesleğin ne kadar ataması olmasını bekliyorsunuz Kerim bey ?
    Ads mezunları haklı olarak atama istemeleri gayet normal atama yapmayan yerine az para vereyim taşeron çalıştırayım diyen kişiler utansın

  3. Adsm ne demek istiyorsun yani. Bir bolum aciktan acildi diye alim yapilmasin mi boyle sacmalik mi olu?? Ona bakarsaniz tibi sekreterlikte aciktan okunabiliyor ama sizde takdir edersiniz ki 2017/5 atamasinda 704 adet kadro verildi buna ne diceksiniz?? Hala sadece ads lermi atansin ??

  4. İyi de buradaki ağız ve diş tanımı değil. baştan sona diş protez teknikerliğinin görevleri ve dersleri anlatılmış. bizim mesleğimiz onların mesleği gibi lanse edilmiş!

  5. cok sacma olmus bu agız ve dıs saglıgının tanımı gorevı degıl bunlar yazılanların hepsı dış protez bolumune ait

  6. Diş protez lerde atama bekliyor lutfen cok degil her atamada 100 kontenjan ya taşeron laşmaya son uni mezunları madurr