Sağlık Personeli

Ambulans Şoförü Uyuşturucu Kullandığı Şüphesiyle Gözaltına Alındı

 Zonguldak’ta 112 Komuta Kontrol Merkezinde taşeron firmada çalışan ambulans şoförü, uyuşturucu kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. 


Edinilen bilgiye göre, dün akşam mesai için komuta kontrol merkezine gelen ambulans şoförü T.Z’nin (36) durumundan şüphelenen mesai arkadaşları, nöbetlerini devretmedi.

Bir süre sonra fenalaşan T.Z, mesai arkadaşları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede görevli doktorun T.Z’de uyuşturucu kullanımına bağlı komplikasyonlar saptaması üzerine durum polise bildirildi. Bu arada, T.Z’den idrar örneği alınmak istendiği sırada yerine başka bir arkadaşının numune vermeye çalıştığı belirlendi. 

Hastane polisinin gözetiminde idrar örneği alınmasının ardından T.Z, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı.

Şüpheli, cumhuriyet savcısının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

– İl Sağlık Müdürü Cin

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. 

Söz konusu kişinin taşeron firmada şoför olarak çalıştığını belirten Cin, “Dün akşam nöbeti devralmak için geldiği sırada arkadaşları, durumundan şüphelenerek nöbeti devretmemiş. Rahatsızlanınca hastaneye kaldırılıyor. Doktorun şüphesi uyuşturucu kullanımı. Tahlillerin sonuçlarını bekliyoruz. Şoför hakkında inceleme başlatıldı. İnceleme sonucuna göre işlem yapılacak ve şoför de açığa alındı.” ifadelerini kullandı.

AA
Kamupersoneli.net