Sağlık Personeli

CHP Milletvekili Ceyhun İRGİL: Sağlık Alanında Ciddi Atama Krizi Var

 TBMM’nin 55’inci birleşiminde ( 6 Şubat 2018) CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İRGİL, sağlık personeli ve öğretmen atamalarına değindi ve sağlık personeli alımında kriz olduğunu iddia etti.  

Bu haberimizde Bursa Milletvekili Ceyhun İRGİL’in TBMM’deki konuşmalarını ve Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN’ın 2018 personel alımı açıklamasını yayımlayacağız.

CHP GRUBU ADINA CEYHUN İRGİL (Bursa): “Bunun dışında, sözleşmeli öğretmen ataması. İnanın, sözleşmeli öğretmen atamasının detayını birçoğunuz bilmiyorsunuzdur. O yüzden, insanların çığlıklarına kulak verilmiyor. Sözleşmeli öğretmen atamasında kişiler, öğretmenler altı yıllığına Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ve kalkınmada öncelikli illere gönderiliyorlar.

Eyvallah, amenna, gitsinler ve istiyorlar zaten ama şöyle bir sorun var: Bir sözleşmeli öğretmen evli, Ağrı’da, öbürü Hakkâri’de; biri Van’da, biri Kars’ta. Sadece istedikleri şu: Çocuklarımız, ailemiz bir araya gelsinler. Arkadaşlar, Anayasa’nın aile birliği kavramı var, Anayasa’ya da aykırı. Altı yıl boyuncu insanları birini Van’da, birini Kars’ta, birini Hakkâri’de… Biz “İkisini alın, İstanbul’a, Ankara’ya getirin.” demiyoruz; “İkisini de Van’da, Hakkâri’de bir yerde buluşturun ama yeter ki bu aileleri birbirine kavuşturun.” diyoruz.

Maalesef süreler yetmiyor ama son olarak da şunu söyleyeyim: Sağlık alanında ciddi atama krizi var ve sağlık alanında ciddi hizmet aksaması var. Sağlık alanında birkaç şey söylemek isterim çünkü konu çok fazla, mağduriyet çok fazla. Sağlık alanında şu anda atamalar var. Biraz önce Sağlık Bakanımız da buradaydı.

Bu yıl 27 bin atama olacağı söylendi. Geçen yıl yapılan atamaların büyük bir bölümü güvenlik soruşturması nedeniyle tamamlanmadı ve bu çocuklar bekliyorlar. 120 kadar doktor arkadaşa “Güvenlik soruşturmanız uygun değil.” diye yanıt geldi ve atamaları yapılmadı. Bunların mecbur hizmeti var. Peki bu çocuklar ne olacak, nerede çalışacak? Biz bu çocukları niye okuttuk, niye tıp fakültesini bitirttik, niye doktor yaptık?

En azından bir insana, gözaltına aldığınızda, bir işten çıkardığınızda ya da bir yere atamadığınızda veya “Senin güvenlik sorunun var.” dediğinizde -insan doğal olarak bir soru sorar, neden- ya nedeni söylenmez mi? Bu insanlara hiç olmazsa bunun nedenini söyleyin ki bu insanlar bilsinler, ona göre yargıya başvursunlar.

Ben bu nedenle sağlık atamalarında da bu yıl, en geç şubat ayının sonunda veya martın başında 27 bin atama sözünün tutulmasını ve bir an evvel yapılmasını diliyorum.”

SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN (Samsun) : “Ne kadar personel alacağız? 2018’de 27 bin sağlık personeli, ebe, hemşire; 19 bin çalışan, işçi alınacak. Ve doktorlara mecburi hizmet olduğu için mezun olan hemen kadroya alınıyor, yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak.”

Kamupersoneli.net – Özel Haber

Yasal hakkımız saklı olmak üzere aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. sayın vekilim sesimizi duyurduğunuz için teşekkürler aylarımız geçip gidiyor bakanlıktan halen ses yok

  2. Sn. Bakanlar alinacak alinacak diyorsunuz. Cok guzel diyorsunuz artik olinsin . Icaat ta bizim icin konusmaktan coook daha onemli. Cok umut baglayanlar var.. tsk