Sağlık Personeli

Çocuk Gelişimciler Sağlık Bakanlığından En Az Üç Haneli Bir Kadro Bekliyor

Üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan çocuk gelişimciler mesleklerinin tanınmamasından ve Sağlık Bakanlığı’nın çocuk gelişimci kadro sayılarının azlığından şikayet etmektedirler.

Sağlık Bakanlığının son dönemlerde gündeminde olan sağlıkta dönüşümün ikinci fazında gündeme gelen Sağlıklı Hayat Merkezlerine özellikle birinci basamak sağlık hizmetinde etken olan branşlar istihdam edilecek. Bu branşlardan biri de çocuk gelişimcisidir. Ancak çocuk gelişimciler önceki alımlarda olduğu gibi Sağlıklı Hayat Merkezlerine de çocuk gelişimcisine ayrılacak kadro sayılarının 10 20 gibi ihtiyacı karşılamayacak sayılar olmasından endişelenmektedirler.

Birinci basamak sağlık hizmetleri: Sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile ilk kademedeki teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunumudur. Çocuk gelişimcinin temel hedefi, 0-18 yaş grubu normal, özel gereksinimi olan, hasta, korunmaya muhtaç ve risk altındaki çocukların gelişimlerini desteklemektir.

Çocuk gelişimci, çocukların gelişimini değerlendirmeye yönelik araçlar geliştirir; alanla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara gereksinimleri doğrultusunda danışmanlık yapar; yayın ve araştırma hizmetleri sunar. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda çalışabilen Çocuk Gelişimciler, birinci basamak sağlık kuruluşlarında sunulan çocuk gelişimi hizmetlerinin geliştirilmesi ile ilgili değerlendirmelerin yapılması; plan, program ve projeler üretilmesi ve bunların uygulanması ve kurum içi ve dışı işbirliği imkanlarının yaratılabilmesi için ilgili kişi ve şube ile işbirliği içinde çalışmalar yapılmasından sorumludur.

ÜÇ HANELİ ALIM TALEP EDİLİYOR

Meslek tanımları ve görevlerinden destek alarak çocuk gelişimciler, Sağlıklı Hayat Merkezlerinde çalışması gereken önemli ve temel meslek oldukları konusunda ısrar etmekte ve Sağlık Bakanlığından Sağlıklı Hayat Merkezlerine yapacakları ilk alımda çocuk gelişimciler en az üç haneli bir alım talep etmektedirler.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiç bir ortamda kesinlikle kullanılamaz.