Sağlık Personeli

Hastanelerdeki Temizlik ve Diğer Sağlık Personelleri de Ek Ödemelerden Yararlanmak İstiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarında sağlık personellerini sevindiren bir gelişmeyi duyurmuştu.

Bakan Koca yaptığı açıklamalarında corona virüsü nedeniyle yoğun çalışma planına sahip olan sağlık personellerinin ek ödemelerinin tamamının tavandan yapılacağını ifade etmişti.

ESNEK ÇALIŞMA VEYA EK ÖDEME TALEBİ

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden “1 Yeni Bilginiz Var” isimli hesap aracılığı ile bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda hastanelerde görev yapan temizlik personellerinin de ek ödemelerden veya esnek çalışamadan yararlanmak istediği belirtildi.

Hesap üzerinden paylaşım ““Hastaların altını temizliyoruz” diyor Çok insani ve çok haklı bir isteği var. Anasının ak sütü gibi helal! İnşallah bu kardeşimiz işinden kovulmaz ve gereken maddi destek onun gibi personele de verilir! Alkışlamak karın doyurmuyor!” ifadeleri ile yapıldı.

Hastanelerdeki Temizlik ve Diğer Sağlık Personelleri de Ek Ödemelerden Yararlanmak İstiyor

SAĞLIK PERSONELİNİN SÖZLERİ

Konu ile ilgili olarak hesap tarafından paylaşılan videoda ise temizlik personeli şu ifadelere yer verdi:

4/D’li temizlik personeli olarak çalışmaktayım. Covid-19 hastalarına bakıyorum. Covid-19 hastalarının bakımına giriyorum. Çarşaflarını temizliyorum, bezlerini değiştiriyorum, hastanın ihtiyaçlarını gideriyorum, hastanın yemek ihtiyaçlarını gideriyorum. Hastalarla temas halindeyim Ama, çalışma saatlerinden faydalanamadık, Sağlık Bakanlığımızın yeni çıkardığı sistemde ek ödemelerden de faydalanamadık. Temizlik personelleri olarak talep ediyoruz. Hastalarla temas halindeyiz ama bizler 4/D’li olarak hiçbir haklardan faydalanamıyoruz. Esnek çalışmadan veya ek ödemelerden faydalanmak istiyoruz.