Sağlık Personeli

KHK veya Başka Sebeple İhraç Edilen Hekimler Hakkında Bakan Koca'dan Yeni Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

KHK veya başka sebeplerle ihraç edilen hekimler hakkında detayları sıralayan Bakan Koca’nın açıklamalarını paylaşıyoruz.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;

“Bakanlık olarak biz meclisimizden bu konuda beklentimiz şu şekilde;

Devlet hizmeti yükümlüsü olarak bu sorumluluğu icra edemeyen hekimlerin bunlara karşılık nasıl bir yaptırıma maruz kalacağının belirlenmesi ve devlet hizmetleri yükümlülük süresi tamamlandıktan sonra mevzuat kapsamlarına göre mesleklerini kamu haricinde veya başka her yerde icra edebilmelerine yönelik kanuni bir düzenleme yapılması olarak bilinmektedir.

Bizlerin talepleri devlet hizmeti sorumluluğunu yerine getirmeyen veya yapamayanların mesleklerini icra etmeleri hakkında düzenlemeyi hayata geçirme zorunluluğudur.

KHK ile çıkarılmış olanların nerede çalışması ile alakalı olarak bir durum değildir.

Maddeyi benim çekme gibi bir yetkim bulunmamakta ve meclisin vekilleri sizlersiniz. İkinci kısım ile alakalı olarak düzenleme talebimiz bulunmamaktadır.

KHK ile veya başka bir sebep ile ihraç edilen mesleklerini icra edemeyen hekimlerimiz bulunuyor.

Bizler diyoruz ki bu konuda bir düzenleme yapılsın ve buna bir karar verilsin.

Belli bir dönem mesleğini icra edememe durumu veya hukuktan gerekli kararı alarak devam ettirmek mi?

Yoksa belli bir süre gerektiğinde devlet hizmeti yükümlülüğü karşılığı bir ücret vermek midir? Takdir Meclisindir ve bu konuda Meclis de bu düzenlemeyi yapmıştır.

Ayrıca bu var olan bir sorunu çözme yaklaşımı olarak bilinmelidir.”