Sağlık Personeli

Maliye Onaylarsa Sağlık Personeli Alımı Bu Yıl Yapılacak

Atama bekleyen sağlıkçılar mücadelelerini yoğun bir şekilde sürdürürken konuyla ilgili olarak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut KAÇAR’dan da bir açıklama geldi.

Kaçar: Maliye Onayı Olursa Alım Olacak

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut KAÇAR, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: “Son günlerde Sağlık Bakanlığında yeni sağlık personeli alımı olup olmadığı ile ilgili yoğun sorular gelmekte olup, konuyla ilgili; Sağlık Bakan yardımcımızla yaptığımız görüşmede 2017 yılı içerisinde atama yapmak üzere Maliye Bakanlığından sözleşmeli personel kadrosu talep edildiği, talebin Maliye Bakanlığınca onaylanması halinde 2017 yılı içerisinde sağlık personeli alımı yapılacağı ifade edilmiştir.”

Adaylar Ek Atama İstiyor

2017 sağlık personeli alımlarını yetersiz bulan adaylar, eski Bakanımız Recep AKDAĞ’ın ek atama sözü verdiğini ve yeni Bakanımız Ahmet DEMİRCAN ise alımlarla ilgili Maliye’yi işaret ettiğini ifade etmektedirler. Ek atama baskılarını arttıran atama bekleyen sağlıkçılar Maliye Bakanlığı’ndan ek atama onayı beklemektedirler.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Sağlık Bakanımız Ahmet DEMİRCAN, ihtiyaçlar ölçüsünde alımlar yapılacağını, Şanlıurfa Milletvekilimiz de Maliye’den kadro talebi olduğunu açıklamıştı. Şu ana kadar ek atamayla ilgili Maliye’den olumlu bir dönüş yapılmadığı bilgisi var. Daha doğrusu Maliye yeni personel alımına sıcak bakmamaktadır. Sağlık personeli, öğretmen ve diğer kurumların yeni personel alımı da Maliye onayına kalmış gözükmektedir.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. " 2017/5 " 3 aydir zi̇mmet bekli̇yor. çalıştık 90 küsür puanlar aldık, atandık ama işimize başlayamadık. önce atanmış kişilerin işlemleri tamamalansın sanki biz yokmuşuz gibi yeni alımdan bahsediliyor

  2. Artık ortaöğretim hemşire atası olsun en azindan 79 alan atansın

  3. Lütfen orta öğretim hemşireler mağdur edilmesin üç binin üzerinde alım bekliyoruz .

  4. Atanmış arkadaşlar zaten atanmış bıraksınlar da şurada bekleyenler de bi atansın dünyaca girmekten bıktık sabırsızlıkla ek atamayı bekliyoruz maliye biran evvel atamayı onaylamalı!

  5. 1 yıl sınava hazırlandık ve 85 üzerinde puan aldık.Sağlıkçıyız ve bu puanlar yetmiyor.Bizler sadece emeklerimizin karşılığını istiyoruz..

  6. Ortaöğretim hemşire alımı yapın artık 90 la atanamıyorum bu nedir

  7. #tıbbisekreteratama tıbbi sekretere kadro tıbbi sekreter atama tıbbi sekreterler çok mağdur lütfen duyun sesimizi en az 5000 tıbbi sekreter alımı istiyoruzzzz.!!!

  8. Ortaöğretim hemşirelere yapılan haksızlık telafi edilmeli. Yüzbinlerce hemşire mezunun oy kullandığı gözardı ediliyor.

  9. Büyük bir umutla bekliyorum 0.6 puanla atamayı kaçırmak çok dokundu

  10. Büyük bir umutla bekliyorum 0.6 puanla atamayı kaçırmak çok dokundu

  11. anestezi mezunuyum 1 buçuk yıldır iş bulamıyorum yeni mezunum diye alımlar daha fazla olsun

  12. Lütfen ek atama olsun 2014 mezunu hemsireyim Sayın bakanım birşeyler söyleyin . Normal de alım olurdu neden olmuyor hergun takip etmekten düşünmekten başım ağrıyor . Ne olursunuz ek atama olsun

  13. Zimmet bekleyenler hayırlısıyla başlasın ve ek atama olsun artık niye hicbir şey söylemiyorlar yapacaz deyin sayı verin lütfen

  14. Zimmete düşmeyenler hayırlısı ile düşsün ve yeni ek bir atama olsun ekim de lütfen atanmak istiyoruz 2014 mezunuyum neden kimse hiç birşey demiyor bari yapacaz deyin sayı verin

  15. Artık yapılsın yeni atama kamuya 41 bin kadro alımı verildiği yazıyor inşAllah 2017 içinde sağlık personeli alımı olur