Sağlık Personeli

ÖSYM Başkanı duyurdu: Sağlık personeli alımı için KPSS 2019/7 başvuru kılavuzu yayımlandı!

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı için uzun süredir merakla tercih kılavuzu yayınlanmasını bekleyen adaylar için KPSS 2019/7 başvuru kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzun yayınlandığını ise Ölçme Seçme ve Yeleştirme Merkezi Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından duyurdu.

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI MÜJDESİNİ ÖSYM BAŞKANI AYGÜN DUYURDU

Aygün sosyal medya hesabından yaptığımı paylaşımla, “Değerli adaylarımız, #ÖsymSağlıkçıKılavuzBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün kılavuzu açıklıyoruz. 13-19 Aralık tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan kılavuzda da, “Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.” denildi.

ÖSYM Başkanı duyurdu: Sağlık personeli alımı için KPSS 2019/7 başvuru kılavuzu yayımlandı!

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Ayrıca adayların tercihlerini 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında yapacağı ve tercih işlemlerinin 19 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59’da sona ereceği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında şunları söyledi:

“7 bin 525’i hemşire, 2 bin 182’si ebe ve 6 bin 951’i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız. Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM’nin (https://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KPSS 2019/7 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ