Sağlık Personeli

Sağlık Bakanı DEMİRCAN, 27 Bin Personel Alımı Atama Tarihlerini Açıkladı

Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN, personel alımını 3 parça halinde yapacaklarını Nisan, Haziran, Eylül’de 9 bin olmak üzere 27 bin personel alacaklarını açıkladı.

TBMM’DEKİ AÇIKLAMALARI YORUMSUZ OLARAK AKTARIYORUZ

**Birazdan Sayın Bakanın açıklamalarını aynen burada yayımlayacağız. Takipte kalınız.

DEĞERLENDİRME: Geçmiş yıllara göre değerlendirdiğimizde 27 bin personel alımı önemlidir. 2017’de yılın ilk yarısında atamalar tamamlanmıştı. 2018’de üç parça halinde alımların yapılacağı açıklandı. Atama bekleyen adaylar sabırsız. İlk alımın Nisan’da değil de daha önce olmasını veya tek seferde almasını istiyorlardı ama planlama 27 bini üç parça olacak şeklinde yapılmıştır. Açıkçası atama bekleyen sağlıkçıların talepleri bu saatten sonra değerlendirilmez diye düşünüyoruz. Demokratik çerçevede Sayın Bakanı istifaya çağırmak da çözüm olmayacaktır. Sonuçta devletin işleyen bir mekanizmaları, takvimi planlayan yetkili organları vardır. Onun için adayların sabırla beklemesinde fayda vardır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Güvenlik soruşturması 4-5ay sürdüğü için atanan kişi sözleşme imzalamadığından öteki alıma da tercih verebilecek. Kadrolar yanacak biz yüksek puanlarla yine atanamayacağız.

  2. Hangi meslekten ne kadar atama olacağının da açıklanması gerekiyor bir an önce

  3. O zaman her alımda en fazla 100'er kişi alır bizden, al sana kaldık ortada yazıklar olsun be emeklerime yazık 86 puanla atanamayacağım

  4. Cunku halk sagligina adam lazim degil sadece ulkede doktorlar hemsireler var tesekkurler

  5. Atamalarda torpil yapanlari ve yaptiranlari Allah cehennemden cikarmasin

  6. Lisanslar 2016 puanıyla sadece bir kere tercih yapabilecek atanma şansı olan o kadar insan için haksızlık bu

  7. Nisanda atanacakların güvenlik soruşturması Hazirana kadar bitmeyecegi için yine tercih verecekler ve 9 bin kişinin hakkına girecekler.Yeniden tercih verme engellenmeli.

  8. Sözleşmeli atanan biri güvenlik soruşturması sürsede atama yapıldığı için yeniden sözleşmeli alımına müracaat edemez.ancak kadrolu alım olursa aynı puanla müracaat edebilir.sağlık bakanlığı artık çoğu alımları sözleşmeli aldığı için sorun yok.

  9. Sözleşmeli atanan biri güvenlik soruşturması sürsede atama yapıldığı için yeniden sözleşmeli alımına müracaat edemez.ancak kadrolu alım olursa aynı puanla müracaat edebilir.sağlık bakanlığı artık çoğu alımları sözleşmeli aldığı için sorun yok.

  10. Hani 55 bindi noldu 27 binme düşürdü anlayan varmı

  11. Beddua etme güzel kardeşim, döner dolaşır sahibini bulur derler. Allah büyük, bırak ne halleri varsa görsünler. Bize elimizden geldiğince çok çalışmak düşüyor şu saatten sonra.

  12. Bu yıl ilk olarak mezun olacak olan sağlık bakım teknisyeni ebe yardımcılığı ve hemşire yardımcılığı bölümlerindende alım varmı varsa ne kadar öğernebilirmiyiz.

  13. 2016 KPSS ye bir umutla girip tercih bile yapamadık kadro açılmadığı için binlerce tıbbi sekreter mezunları var. atama istiyoruz küçük şehirlerde özel kurumlarda Bile iş bulmak oldukça güç referansın Yoksa.

  14. Hemşireler dışında da bölümler olduğunun farkına varılsın artık. Ayrıca çoğu bölümde, kendi mezunları varken ve atanamamışken o bölümlerde mezunları yerine hemşireler atanip çalışıyor. Bu durumun önüne geçilmesi lazım artık !!

  15. Nisan ayında yapılacak olan 9000 ilk atamada kaç hemşire olur bilgisi olan varmı

  16. ATT alımı yapın artık ataması olmayacaksa açmayın bu bölümleri.!!!