Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 125 Optisyen Planlaması Yaptı Ancak Atamaları Yapmıyor

Optisyenlerin Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı il ve ilçe sağlık müdürlüklerine atamalarının yapılması amacıyla Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 21 Mart 2017 tarihinde 81 İl Sağlık Müdürlüğüne 125 Optisyen kadrosu atama planlaması yapmıştı. Maalesef 2017 yılında söz konusu atamalar yapılmadı.

Optisyenler Platformu temsilcileri 2018 yılında Sağlık Bakanlığı’nın geçen yıla göre daha fazla personel alımı yapılacağını belirterek 125 kadronun atamaya açılmasını istemektedir. Plaftormun sitemize gönderdiği yazıyı aynen aktarıyoruz ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine arz ediyoruz.

“Optisyenler Platformu olarak 125 optisyen planlamasının bir an önce atama takvimine alınıp atamaların yapılmasını talep ediyoruz çünkü bugüne kadar 2 optisyen ataması ancak olmuştur, bu sayı çok yetersizdir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı 2018 Bütçesinden 20 bin yardımcı sağlık personeli kadrosu almıştır. Bu 20 bin kadrodan 125 optisyen ataması çok cüzi bir rakamdır ki yetkililerden bu konuda anlayış bekliyoruz.”

Bir Yorum

  1. Atamalar bir an önce yapılmalı. Optik müesseseleri Optisyenler denetlemeli

  2. optisyenler yıllardır mağdur ediliyor artık bu duruma dur demeli̇yi̇z..

  3. Her insan kendi mesleğinin uzmanıdır ebe,hemşire ve eczacının optisyenin yerinde ne işin gerçekten hayretler söz konusu ve bu insanlar tıbbi cihaz kanununa dair hiç bir Bilgi sahibi olmadığı halde optisyenlerin yerinde çalışmayı kabul ediyorlar. Devletimiz artık buna bi çözüm bulup işi ehline vermeye davet ediyoruz..

  4. Sağlık teknikeri Optisyenler atama bekliyor…. Sağlık bakanlığı halen bu sesi duymaya çalışıyor..

  5. Her insan kendi mesleğinin uzmanıdır ebe,hemşire ve eczacının optisyenin yerinde ne işin gerçekten hayretler söz konusu ve bu insanlar tıbbi cihaz kanununa dair hiç bir Bilgi sahibi olmadığı halde optisyenlerin yerinde çalışmayı kabul ediyorlar. Devletimiz artık buna bi çözüm bulup işi ehline vermeye davet ediyoruz..

  6. 24 yıldır ataması yapılmayan tek sağlık bölümü. Göz hekimlerinin sağ koluyuz bizler. Ama işimizi başkaları yapıyor. Bizleri denetleyen kişiler bile bizden değil. Hak yerini bulmalı artık.çok şey mi istiyoruz sayın yetkililer?

  7. 27 bin değil mi alınan kadro sayısı? Ne 20 bini ayrıca gerçekten 2016 kpssliler kadar mapduriyet yaşayan yoktur hala atama bekliyoruz pes

  8. Diş protez teknoloji mezunları atama bekliyor lütfen sesimizi duyun artık

  9. Biz artık hakkımız olanı kadromuzu istiyoruz optisyenlerin görmezden gelindikleri yeter artık yeter duyun sesimizi

  10. Eğitimini aldıgımız meslegimizi hakkettigimiz yerlerde yapmak istiyoruz. Mağduriyetimiz yıllar sonra da olsa giderilsin hakkettigimiz yerlerde optisyenler yerine ebeler hemsireler olmamalı herkes kendi meslegini yapsin optik muesseseleri optisyenler denetlesin.

  11. Bizler optisyenler olarak iki yıl göz ve gözlük eğitimi aldık.Göz hastalıkları, göz ölçümleri, gözler ilgili birçok bilgiye sahibiz.Fakat hastanelerde veya sgk kurumlarında bizim alanımız yok malesef.Bizlerin işini alakasız bölümler yapıyor.Bir an önce kendi mesleğimizi hak ettiğimiz yerde yapmak istiyoruz.

  12. OPTİSYEN
    işini ehline bırakın Hastahanede ki hemsirenin optisyenin yerinde ne işi var gerçekten hakkımızi olanı vermiyorsunuz .

  13. OPTİSYEN
    işini ehline bırakın Hastahanede ki hemsirenin optisyenin yerinde ne işi var gerçekten hakkımız olanı vermiyorsunuz .