Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 55 Bin Memur Alım İlanı Ne Zaman Yayımlanacak? (Alımlar Hangi Kadrolara Yapılacak?)

Sağlık Bakanlığı’na 2018 yılında yapılacak memur alımlarına ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Demircan açıklamalarında, bakanlık bünyesine alınacak personel sayısı ve alımların yapılacağı kadroları değerlendirmişti. 

Peki Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından açıklanan alımlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar,

SAĞLIK BAKANLIĞI 55 BİN PERSONEL İSTİHDAMI YAPACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı’na memur alımlarına ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerinde 2018 yılında bakanlık bünyesine 55 bin personel alımı yapılacağını bildirdi. Bakan Demircan personel alımına ilişkin açıklamalarında açılan sağlık birimlerine dikkat çekti ve bu bağlamda açıklanan kadrolara personel alımlarının yapılacağını aktardı. 

HANGİ KADROLARA ALIMLAR YAPILACAK?

2018 yılında Sağlık Bakanlığı’na yapılacak alımlara dair açıklamalarında, alım yapılacak pozisyonlara ilişkin de bilgiler Sağlık Bakanı Ahmet Demircan şu açıklamalarda bulunmuştu. Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin.”

İŞÇİ VE SAĞLIK ÇALIŞANI ALACAĞIZ

Bakan Demircan ayrıca bakanlık bünyesine işçi ve sağlık çalışanı alacaklarını ifade ederek bu kadrolara ilişkin detay vermemişti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan konuya dair ise  ”Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017’den 2018’e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

2018 YILI PERSONEL ALIM İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı memur personel alımlarına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı. Kadro dağılımına ilişkin ipuçları veren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan alımların yapılması planlanan zamana dair açıklama yapmazken bakanlığı internet sayfasından da konuya ilişkin bir duyuru yayımlanmadı. Sağlık Bakanlığı’ndan veya yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama yapıldığı takdirde Kamupersoneli.net olarak sizinle anlık olarak paylaşacağız.

SİZE GÖRE HANGİ KADROLARA NE KADAR ALIM YAPILMALI?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın 2018 yılı personel alımına ilişkin açıklamalarına göre Sağlık Bakanlığı’na personel alımları nasıl olmalı. Bakanlık hangi kadrodan ne kadar alım yapmalı? Yapılan alımlarda hangi şartlar aranmalı? 

Bir Yorum

  1. Sağlık sektörünün her alanı atama bekliyor. Sağlık teknikerleri madur. Patoloji laboratuvarı çok gerekli ve çok çalışan bir birim olmasına rağmen ataması yok ya da çok az. Arttırılmalı.

  2. Sağlık birimleri içerisindeki teknik kadro ve branşlara son dönemde yapılan atamalarda yeterince kadro verilmemesi ve bu branşlardaki yığılmaların değerlendirmesi adına araştırma yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Teknik kadrolardaki bölüm ve branşların önemi ve değeri malumumuzdur. Bizler patoloji teknikleri olarak bölümümüze yeterince kadro ve yer verilmemesi nedeni ile mağdur olan yaklaşık 10000 mezundan sadece bir branştayız. Sağlıkta kaliteyi ve insan odaklı çalışmayı rol alan bir yapılaşma içine giren bakanlığın bazı branşlar dışındaki kadro ve bölümlere yeterince önem göstermemesi bu alanda emek veren onca insanın umutlarını da kırmaktan öteye gitmemektedir. Hastane ve laboratuvar ortamındaki işlem ve sonuçların doğru ve sağlıklı ilerlemesi ancak bu alanda deneyimi ve almış olduğu eğitim düzeyiyle katkıda bulunacak teknikerler sayesinde olacaktır. Türkiye'deki çoğu hastane ve tıp fakültesinde patoloji laboratuvarlarında bu alanda mezun olan patoloji teknikleri yerine farklı branşlardaki kişilerin çalışması bizim çalışma alanımızı yok etmektedir. Bakanlığın atama döneminde bizlere yeterince görev ve kadro vermemesi bu alandaki kaliteyi eş düzeyde düşürmekte ve bakanlığın politikasına olumsuz etki yaratmaktadır. PATOLOJİ LABORATUVAR TENİKERLERİNE 2BİN KADRO

  3. Odyometri alımları en az 200 kişi sağlık bakanlığıda bekliyuguz

  4. Hiç bir zaman bu haberlerde anestezi teknikerliğinin veya teknisyenliğinin adını geçtiğini duymadım..

  5. Hemşire alımı olsun, hemşire açığı bi nemze kapansın

  6. Evde bakım teknikeri için en az 200 alım olmasını istiyoruz.

  7. Odyometri teknikerlerini unutmayın lütfen atama bekliyoruz.

  8. Artık Biyomedikal mühendislerinin de sesi duyulsun

  9. Elektronörofizyoloji teknikeri 1000 kişi atama istiyoruz

  10. SOSYAL HİZMET ten 1000 personel alımı bekliyoruz.Artık hayalkırıklığı yaşamak istemiyoruz

  11. Ortaöğretim hemşirelere adil kadro verilsin 7/8 aydır atama yapılmıyor 355 hemşireye bu iş olmaz en az 3000 5000 ortaöğretim hemşire ataması yapıldı ki devlete yük olmayalım istihdam olsun genç kuşaklar yetistirilsin istiyoruz …?

  12. Lisans hemsirelik bölümü en az6bin bekliyoruz 8aydr atama yok

  13. sağlık kurumları işletmeciliği mezunları alim bekliyor oncelik istiyoruz artik

  14. Ortaöğretim Tıbbi Sekreter alınsın lütfen yüksek puan ile bekliyoruz sesimizi duyun

  15. Laborant ve veterineronlisan alımi yapılmıyor bu bölümü okuyanlar sağlıkçilar ama alım yok

  16. artık kontenjanlar açıklansın tarihler belli olsun bekliyoruz.

  17. Tıbbi sekreter alımı istiyoruz hep az sayıda alınıyor ve bizim işimizi başkaları yapıyor biz boşuna mı okuduk yazık

  18. Branşımızdan en az 300 kişi alınsın lütfen

  19. Alımların çoğu ebe hemşire olucak şubatta çok az alım olucak diye haberler yapılıyor. Bunların doğruluk payı nedir bilen varmı. Bizler boşuna mı atama bekliyoruz

  20. Sağlık teknikeri olarak herkes alım bekliyor. Ama gündemde hep ebe hemşire alımı var bizleri görmezden gelmeyin artık lütfen

  21. Artık alım tarihleri belli olsun istiyoruz lütfen bir acıklama yapılsın bu konuda daha ne kadar bekleyecez

  22. Orta öğretim alın okadar sertifikaları boşunadır aldık sesimizi duyun artık

  23. Orta Öğretim adli tıp teknisyeni aalınsın uzun süredir bekliyoruz

  24. Diyaliz teknikerleri olarak adaletli bir atama olmasi icin her gun dua ediyoruz.Bosuna okumadik 2 yil boyunca 2 gunluk settifika ile magdur ediliyoruz insAllah ta bu atamada bunun onune gecirilir teknikerler hak ettikleri sayilari alirlar

  25. Bu yıl artik odyometrist alımlarıni yüksek bekliyoruz

  26. Evde bakım teknikerleri olarak iyi alım beklioruz

  27. Bizden bahseden yok biz ne olacağız 2015 muzunuyum hala atanamadım puanlar alımı yüksek hemşirelere ebe düşük neden?????

  28. Yeter artık aylardır atama olacak diye bekliyor binlerce insan yapın artık şu atamayı yazık günah ya bir dahaki kpss tarihi geliyor ortada daha ne atama var ne de başka bişey

  29. Evde hasta bakım teknikerleri için 2017 de sadece 23 kişi alındı.2018 de en az 200 alım olmasını istiyoruz.

  30. anestezi 87-89-90'la atanamıyor.anestezi alımlarını arttırmanızı, mesleğini seven insanların kadroda olmasını istiyoruz. az personelle çok iş yükü binen alanımızda yeterli kadronun verilmesi isteğimdir.

  31. anestezi teknisyeni alımlarının arttırılmasını istiyorum. 90 puanla atanamayan bir bölüm olarak 80-85'le alımın olduğu başka bölümlerin olması bize yapılan büyük bir haksızlıktır.

  32. Ameliyathane hizmetleri atama bekliyoruz 2 bin kadro!!!!

  33. 2 yıllık bölümü mezunlarinin atamasi yok arkadaşlar bosta kalan yine bizler olacagiz

  34. Fizik tedavi teknikeri atamasi da istiyoruz..

  35. Diş protez teknoloji mezunları atama bekliyor lütfen sesimizi duyun artık

  36. Lise Tıbbi sekreterlik bölümünden alımlarda kontenjanı lütfen artırın Sayın Bakanım ümidimiz sizsiniz

  37. O kadar öğrenciyi sınav maratonlarina sokup stres yaratıp kazanmalarını sağlayın sonra kazanıp okusunlar sağlık meslek liselerini ve 4 yıl sonra aaaa bak seni nasıl da boşluğa attık der gibi alım almayın sanki bu dünyayı hemşireler mi yönetiyor ya ne biçim sistem bu ne biçim bilgisizlik ne biçim gelişme cagindayiz der gibi konuşmalar yaratıp yeni polemik açıyorsunuz hiç bir şey yaptığınız yok