Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 72.Dönem Devlet Yükümlülüğü Kurası İle Yerleşenler Dikkat !

Tıp fakültelerinden mezun olan doktorlardan tıp diploması ile uzmanlık eğitimini tamamlayan uzman tabiplerden uzmanlık belgesi düzenlenmesi hakkında gerekli evrakları 23 Kasım 2016 mesai saati bitimine kadar teslim eden adaylar olanlar 72. dönem devlet hizmeti yükümlülüğü kurasına alındılar. Sağlık Bakanlığı, kura ile yerleşen adaylara ilişkin bir duyuru yayınladı.

Sağlık Bakanlığı’nın duyurusu şöyle:
” 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine eklenen 8. alt bendi “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.” hükmü gereği ataması yapılacak olanlar hakkında güvenlik soruşturması yapılacaktır.

71. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında yerleşenlerin atama işlemlerinin yapılabilmesi için;
1) Açıkta bulunan tabip ve uzman tabipler ile uzmanlık eğitimini üniversitelerde tamamlamış olan uzman tabiplerin ekte bulunan formu doldurup imzalamaları gerekmektedir.

2) İmzalanan formları bulunduğu ildeki İl Sağlık Müdürlüğü / Halk Sağlığı Müdürlüğü / Genel Sekreterlikten birine onaylatmaları gerekmektedir.

3) Onaylanan formlar talep sahibince geç 23.11.2016 tarihine kadar yerleştikleri kuruma dilekçe ile göndermelidir. Güvenlik soruşturması formu göndermeyenler ile güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananların ataması yapılmayacaktır.

Eğitimlerini Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tamamlayıp naklen atananlar güvenlik soruşturması formu göndermeyecektir.”