Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 79 Bin Atama Yapacak (İşçi, Hemşire, Doktor ve Sağlık Personeli)

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalara göre Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak bir çalışma gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından her okula bir sağlık personeli görevlendirmesi yapılacak.

60 BİN SAĞLIK PERSONELİ ATAMASI

Bilindiği gibi daha önce yapılan açıklamalarda Türkiye genelinde 60 bin okul olduğu ifade edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamalarında her okul için bir sağlık personeli ataması yapacaklarını belirtti. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bünyesinde okullarda görevlendirmek üzere 60 bin sağlık personeli ataması yapılacak. Bu konu hakkında Bakan Koca açıklamalarında “Doktor değil ama okullarda bir sağlık personeli bulunması gerektiğine inanıyoruz ve planlıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından bu atamaların ne zaman ve ne şekilde yapılacağı belirtilmedi. 

19 BİN İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Tüm bunların yanı sıra eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 24 Haziran seçimlerinden önce yaptığı açıklamalarında hastaneler için 19 bin işçi alımı yapacaklarını belirtmişti. Bu açıklamaların ardından adaylar yeni Bakan Koca’dan bu alımlar hakkında bir açıklama beklemişti ancak Bakan Koca önceki haftaya kadar personel alımları hakkında bir açıklama yapmamıştı. 

Bakan Koca yaptığı açıklamalarında hastanelerde personel sıkıntısı yaşamamak için gayret gösterdiklerini belirtti. Beklenen 19 bin işçi alımı hakkında adayların akıllarındaki soru işaretinin kaldırılması adına Bakanlık yetkililerinin bir açıklama yapması beklenmektedir.

ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. ÖZEL OKULLARDA HEMŞİRE varken DEVLET OKULLARINDA OLMAMASI ÇOK ÜZÜCÜYDU…UMARIM İKİ BAKAN DİK DURUR…

  2. InşAllah sadece hemşire alımı yapılmaz ve saglık teknikeri ride alınır okullara.Lütfen ÖNLİSANS SAGLIK ALIMINI artırın LÜTFEN

  3. Sağlık liselerinde yeni açılan bölümler universiünivers dâhi yer almadı hastanede çok yetkimiz yok bari atamalarimiz buralara yapilsin

  4. eczane tekni̇keri̇ 1000 alim i̇sti̇yoruz. herkes görevi̇ni̇ yapsin hastane eczaneleri̇nde hemşi̇reler calişmasin artik….