Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 9 Bin Personel Alımı Tercih Kılavuzu Bekleniyor

Bilindiği gibi 2017 yılı Aralık ayında Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaparak personel alımı haberlerini bekleyen adayların yüzlerini güldürmüştü. 

Başbakan Binali Yıldırım Aralık ayında yaptığı açıklamalarında kamu kurum ve kuruluşlarının personel eksikliklerini giderebilmesi için toplamda 110 bin personel alımı yapılacağını ifade etmişti. Başbakan Yıldırım’ın açıklamaları içinde olan kurumların bazıları personel alımlarını gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının içinde Sağlık Bakanlığının 36 bin personel alımı da yer almaktadır. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında ise Bakanlığının 27 bin personel alımı yapacağını ve bu personel alımını da 9’ar bin olmak üzere 3 ayrı ilan ile yapacaklarını ifade etti. 

KADRO DAĞILIMI DA AÇIKLANDI

Ayrıca Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağını da ifade etmişti. Buna göre Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı Nisan ayında yayımlanacaktı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve 9 bin personel alımı kadro dağılımı yayımlandı. Kadro dağılımı kapsamında lisans düzeyinden 5582 personel alımı yapılacağı açıklanırken lise mezunu hemşirelerden ise 950 personel alımı yapılacağı belirtildi. Alımların da lise, ön lisans ve lisans mezuniyet derecesinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

TERCİH KILAVUZUNUN YAYIMLANMASI BEKLENİYOR

Tüm bunların ardından adaylar Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı tercih kılavuzunun bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Adaylar KPSS 2018/1 ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı tercih kavuzunun ÖSYM tarafından bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Bilindiği gibi KPSS 2018/3 ile KGM personel alımı tercihleri bugün sona eriyor. Bu tercihlerin sona ermesinin ardından bu hafta içinde KPSS 2018/1 ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyoruz.