Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı Aile Hekimi Alımı ve Personel Alımı İçin Hazırlanıyor

Sağlık Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu NTV televizyonunda bakanlık ve hükümetin icraatları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakanın personel alımıyla ilişkili açıklamaları atama bekleyen binlerce KPSS mağdurunu sevindirirken yakın zaman içeirsinde aile hekimi sayısının 30 bini bulacağı da öğrenilmiş oldu.

Sn. Mehmet Müezzinoğlu, NTV’ye yaptığı açıklamalarda son zamanlarda sık sık dile getirilen “düşük profilli başbakan” sözünün doğru olmadığını ve şık durmadığını dile getirdi. Söz konusu açıklamaların AK Partili bir milletvekilinin yaptığını bildiğini fakat söz konusu sitemi Aydın Ünal’a değil, sistemin kendisine yaptığını dile getirdi.  Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemi hakkındaki değerlendirmelerini de yanlış bulduğunu dile getiren Mehmet Müezzinoğlu “içbir siyasetçinin konuşmaması gereken bir cümle. Siyaset millet için yapılır, millet için yapılan siyasette kan konuşulmaz. Hizmet, icraat konuşulur. Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin fıtratına uygun bir cümle konuşmuş. Bu CHP’nin fıtratında halk yok, millet yok. CHP’nin gen yapısı ve fıtratında kan ve gözyaşı vardır. Siyasetçi ve milletin vatandaşı olarak üzgünüm. Güçlü bir demokrasi adına bu ülkede muhalefet sorunu var. CHP’ye yakışabilir ama bu millete yakışmıyor.” dedi. 

Personel alımıyla ilgili müjdeli haberi veren Sağlık Bakanı, İlk atamaların haziran-temmuz ayında olacağını söylerken. Söz konusu personel alımı kapsamında kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişinin istihdam edileceğini toplam olarak 25-26 bin kişilik bir alımın meydana geleceğini dile getirdi.  

Kısa zaman içeirsinde 4 bin halk sağlığı merkezi açılacağını da müjdeleyen sağlık bakanı, 2017 yılı sonu itibariyle aile hekimi sayısının 30 bine ulaşacağı müjdesini verdi.

Personel Alımına Dair Detaylar da yetkililer tarafından paylaşıldı ;

Söz konusu personel alımı kapsamında personelin 9 bin 600 ‘ü 657 DMK-4/A (kadrolu), 7 bin 668’i 4/B (sözleşmeli) maddesine göre, 10 bini de yeni düzenleme kapsamında (sözleşmeli) istihdam edilecektir. Alınacak personelin branşlara göre dağılımı ayrıca paylaşılacaktır.