Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı Ataması bekleyenleri sevindiren haber geldi! Önümüzdeki günlerde atamalar yapılacak!

Sağlık Bakanlığı’nda görev almak isteyen binlerce kişi bakanlık tarafından personel alım ilanı yayınlanmasını bekliyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlanmamasından dolayı da sağlık çalışanları mağdur oluyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlık Bakanlığı bütçe komisyonu görüşmeleri sonrasında sağlık çalışanlarını sevindirecek haber sonunda geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI YAYINLAYACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yeni sağlık personeli atamalarının yapılacağını Cumhurriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut açıkladı.

Cumhurriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Komisyonda, Sağlık Bakanı ısrarlı sorularımız üzerine önümüzdeki günlerde yeni sağlık personeli atamalarının yapılacağını söyledi. Verilen her bir sözün takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan personel alım ilanında başvuru şartları şu şekilde sıralanmıştı:

Adayların kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için,  Kamu Personel Seçme Sınavlarından (KPSS Lisans, KPSS Ortaöğretim ve KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

Adaylar tercihlerini,  internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri belirtilen tarihlerde sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin

karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Açıklamalar ve Uyarılar” ile “Başvuru Genel ve Özel Şartları” bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir