Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla 2017/3. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası ilan metnini yayımladı. Atama kurası için başvurular başladı. Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte detaylar:

Yayımlanan atama kurası metninde, atama kuralarına ilişkin: “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama, yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır.” açıklamasına yer verildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kura ilan metninde yer alan şartları taşıyan ve kuraya katılma hakkı olan adaylar, 1 Aralık 2017 tarihine kadar Personel Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapabilecek. Başvurular yapıldıktan sonra başvuru evrakları, 7 Aralık 2017 tarihine kadar gönderilebilecek. Kura tarihi ve yeri, 20 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecek. Adaylardan atamaya esas istenilen belgeler, 22 Ocak 2018 tarihine kadar gönderilecek.

ATAMAYA ESAS İSTENİLEN BELGELER

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu doldurup üç nüsha, fotoğraflı, ıslak imzalı olarak göndermeleri gerekmektedir. Bu formu göndermeyenlerin veya güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananların ataması yapılmayacak olup atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe. askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe, vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet), mal bildirim formu, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli, kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge. 

KURAYA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekiyor.

Kuraya; Bakanlık ve bağlı kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri, ilk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 5371 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler

Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 1 Aralık 2017 Cuma günü saat 18:00’e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri, kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar ile 5335 sayılı Kanun’un 30 uncu maddesi, 30.01.2010 tarihli ve 27478 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5947 sayılı Kanun’un 18 inci maddesi kapsamında emekli olan tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabilirler.