Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı Kalan 28 Bin Memur Alımını Ne Zaman Yapacak?

Başbakan Binali Yıldırım 2017 yılının sonunda yaptığı açıklamalarında  kamu kurum ve kuruluşlarına 110 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın aktardıklarına göre Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 36 bin personel alımı yapacaktı. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında “Sağlık Bakanlığımıza 36 bin sağlık personeli alacağız. Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz ve Adalet Bakanlığında da çeşitli hizmetlerde çalışmak üzere zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi 15 bin personeli istihdam edeceğiz. Ayrıca köylerimizin eksik imam ihtiyacını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına 9 bin 500 kadro vereceğiz, müezzin, imam ve Kur’an öğreticisi olarak buralarda çalışacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı, her geçen yıl her geçen ay yurt sayısını artırıyor Kredi Yurtlar Kurumu… Dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumunun da ihtiyacı olan 10 bin 900 personelin 2018’de işe başlaması için gerekli izinleri almış durumdayız. Üniversitelerimizde 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında 2 bin ve üniversite hastanelerinde 7 bin yeni personel alınacak.” ifadelerine yer verdi.

BAKAN DEMİRCAN’IN AÇIKLAMALARI

Bunun ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında Bakanlığının kalan alımlarla beraber toplam 55 bin personel alımı yapacağını ifade etti. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında “Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017’den 2018’e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız.” ifadelerini kullandı. 

27 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Tüm bunların yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan geçtiğimiz günlerde bir açıklama daha yaptı ve Sağlık Bakanlığı personel alımlarının tarihlerini verdi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında Bakanlığının 9 biner şeklinde olmak üzere Nisan, Haziran ve Eylül olmak üzere 3’er periyot halinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

28 BİN PERSONEL ALIMININ AKIBETİ ARAŞTIRILMAYA BAŞLANDI

Bu açıklamaların ardından adaylar 55 bin personel alımından geriye kalan 28 bin personel alımının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladılar. Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde ve çeşitli platformlarda 28 bin personel alımının ne zaman yapılacağını sorguluyorlar. 

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Geriye kalan 28 bin personel alımının bir kısmının ikinci merkezi yerleştirme ile mi yoksa dışardan atama usulü ile mi yapılacağı henüz bilinmiyor. Konu ile ilgili olarak yetkililer bir açıklama yapmadı. Ancak 28 bin personel alımı hakkında bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. FTR bölümü için atamadan bile bahsedilmiyor ülkemizde bir fizik tedavi almaya çalışan insan en erken 1 ay sonrasına sıra veriliyor,fizik tedavi bölümünde çalışmaması gerektiği halde çalışan hemşireleri demiyorum bile

  2. Optisyenlik bölümünde de aynı sıkıntı ataması yapılmıyor "Sağlığın üvey evlatlar" sanki.

  3. Saglik bakanliginin kanayan yarasi fizik tedavi poliklinikleri resmen fizyoterapist alimi yok cok yuksek puanlarla bu bolume giren genc beyinleri kpss is skntisi gibi seylerle yoruyorlar. Gonul isterdi ki boyle sacma seyleri konusacagimiza is skntisini konusacagimiza hastalarimiza daha nasil faydali olabilirizi konusabilseydik