Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/3 Göreve Başlama Duyurusu Yayımlandı

KPSS 2017/3 kapsamında Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatına Sağlık Teknikeri/Teknisyeni olarak yerleşen adaylara ilişkin göreve başlama duyurusu yayımlandı.

Bu personellerden, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlananların listesi İl Sağlık Müdürlüklerine gönderildi. 

GÖREVE BAŞLAMA BAŞVURULARI

Göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular, 26 Eylül- 4 Ekim 2017 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüklerine yapılacak. Adaylar bu tarihler arasında, istenilen belgeler ile başvurularını yapacaklar.

Hastalık veya doğum nedeniyle belgeleri şahsen teslim edemeyecek adaylar, durumlarını rapor ile belgelemek suretiyle birince derece yakınları aracılığıyla evrak teslimi yapabilecekler. 

HALA ASKERDE OLANLAR

Hala askerde olduğıu için göreve başlatılamayacak olanlar da başvuru evraklarını birinci derece yakınları aracılığı ile il komisyonlarına teslim edecekler. Bu durumda olan adaylar, terhis tarihinden itibaren 30 gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesi ile Sağlık Bakanlığına başvuru yapacaklar. 

Atama şartlarını taşıyan ve belge teslimi yapan adaylar için son göreve başlama tarihi 6 Ekim 2017’dir. 

GÖREVE BAŞLAMA İÇİN GEREKEN BELGELER

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanı, adres bildirimi, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı, adli sicil kaydı yazılı beyanı ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren form, Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler, Mezuniyet durumunu gösteren mezun belgesi, KPSS-2017/3 yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı,  2 adet vesikalık fotoğraf, Mal Bildirim Beyannamesi.