Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/3 ve KPSS 2017/5 Atamalarına İlişkin Duyuru Yayımladı

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğu atamalara ilişkin web sayfası üzerinden bir duyuru yayımladı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru metninde, bakanlık bünyesine yerleştirmesi yapılan adayların yapmaları gereken işlemlere dair bilgiler verildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN KPSS-2017/3 VE KPSS-2017/5 ATAMALARINA İLİŞKİN DUYURU

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/3 ve KPSS 2017/5 sonuçlarına göre ataması yapılan adayların atama işlemlerine yönelik yayımladığı duyurusunda, adayların atama başvurularının 14 Şubat tarihine kadar yapılması gerektiği bildirildi. Adayların ayrıca çeşitli durumlarda bulunan adayların durumlarına göre yapacakları işlemlere dair bilgi verildi. 

Sağlık Bakanlığı Tarafından Yayımlanan Duyuru

KPSS-2017/3 ve KPSS-2017/5 sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeline ilişkin atama işlemlerinin, güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacağı duyurulmuştu. 

Bu kapsamda, güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri tamamlananların listesi il sağlık müdürlüklerimize gönderilmiş olup sözleşmeli sağlık personeli adaylarının göreve başlama taleplerini içeren başvuruları, Ek-3’de belirtilen şekilde ilgili birimlerimizde kurulacak komisyonlar tarafından alınacak, göreve başlama işlemleri aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

Göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular02.02.2018 – 14.02.2018 tarihleri arasında alınacaktır. Adayların bu süre içinde, istenen belgelerle birlikte Ek-3’de belirtilen birimlerimizde kurulan komisyonlara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Atama şartlarını taşıyan adaylardan, halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir.

Adayların, (Ek-1)’de belirtilen belgeleri hazırlayarak en geç 14.02.2018 tarihi mesai bitimine kadar ilgili komisyonlara teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen durumlar hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.