Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı KPSS–2018/4 ve KPSS–2018/5 Göreve Başlama Duyurusu Yayımlandı!

Sağlık Bakanlığınca Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2018/4 ile Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2018/5 sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personellerine yönelik atama işlemleri ve güvenlik soruşturmaları ile arşiv araştırmaları sonuçlandıktan sonra yapılacağı ifade edilmişti.

Söz konusu güvenlik soruşturması arşiv araştırması işlemleri tamamlanan adayların listelerinin il sağlık müdürlüklerine gönderildiği bildirildi.

Ayrıca sözleşmeli olarak sağlık personeli adaylarının göreve başlama taleplerini kapsayan evrakların alakalı birimler tarafından kurulan komisyonlarca alınacağı bildirildi.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Göreve başlama işlemlerine yönelik başvurular 8 Kasım 2018- 27 Kasım 2018 tarihleri arasında alınacak ve bu kapsamda adaylar talep edilen belgelerle alakalı komisyonlara başvuru yapmak zorundalar.

Atama şartlarına haiz olan adayların halen 657 sayılı kanun 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekiyor.

Söz konusu adayların talep edilen belgeleri hazırlayarak en geç 27 Kasım 2018 tarihinde ilgili komisyonlara teslim etmeleri zorunlu.

Yapılacak olan başvurularda ise şahsen yapılması zorunlu olurken posta, kargo veya kurye ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği bildirildi.

Adayların şartları da taşımaları kaydıyla en geç 31 Aralık 2018 tarihinde göreve başlayacakları ifade edildi.

Güvenlik soruşturması/arşiv araştırması işlemleri henüz tamamlanmayan adayların başvuru ve göreve başlama tarihleri, söz konusu işlemler tamamlandıktan sonra http://www.yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresi üzerinden açıklanacak.