Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı personel alımı sosyal medyada gündeme oldu! Acil 50 bin sağlık personeli alımı yapılması bekleniyor

Corona virüsü salgını Türkiye’de yayılmaya devam ederken sosyal medya üzerinden 50 bin acil sağlık personeli alımı için vatandaşlar Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hesaplarını etiketleyerek çağrıda bulundu.

Binlerce kişi merakla Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanın ne zaman yapılacağını beklerken, Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihi, başvuru şartları ve kadro dağılımını araştırmaya başladı.

SON DAKİKA BAKAN KOCA AÇIKLADI 32 BİN YENİ PERSONEL ALINIYOR AYRINTILA İÇİN TIKLAYIN…

SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL 50 BİN PERSONEL ALIMI BEKLENİYOR 

Sağlık Bakanlığı personel alımı bekleyenler, “Sağlık personeli yetersiz kalmakta izinleri iptal olmaktadır ve yorucu günler geçirmektedir. Atama bekleyen 620 bin sağlıkçı görev için hazırdır..” diyerek sağlık personel alımı yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ayrıca, “Milletimize daha kaliteli ve daha hızlı bir sağlık hizmeti sağlayabilmek, salgınların önüne geçebilmek ve görev başında olan personeli rahatlatmak için sağlık personeli ataması müjdenizi bekliyoruz” diyen adaylar en kısa zamanda 50 bin sağlık personeli ataması gerçekleşmesi gerektiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı açıklamaları şöyle:

Sayın bakanım @drfahrettinkoca  normal şartlarda hastanelerde sağlık personeli açığı varken, coronayla mücadelede sağlık personeline olan ihtiyaç daha da arttı. Lütfen #SağlıkçıyaAcil50BinAtama

Evimizde Twitter başında değil, hastanede hasta başında olmak istiyoruz. Bizler için, çalışan sağlık personeli için ve toplum için… #SağlıkçıyaAcil50BinAtama

Atanmak ve mesleğimizin gereğini yerine getirmek istiyoruz . Vatanımıza milletimize faydalı sağlık çalışanları olmak istiyoruz . Sağlık personelinin yükünü hafifletmek ve yeni birer sağlık personeli olmak istiyoruz.

Sağlık Bakanlığı personel alımı sosyal medyada gündeme oldu! Acil 50 bin sağlık personeli alımı yapılması bekleniyor

Bizler üstümüze düşen görevi yerine getirdik,bölümümüz için gereken puanları aldık.Sıra sizde;sizde verdiğiniz sözü tutun. Sağlık sektöründe personel açıklığı var ve biran önce bu personel açıklığının giderilmesi gerekiyor

Biz sağlıkçılar atanmak istiyoruz .Ama bunun adını çıkarcılık ile adlandıranlar var.Kimsenin canı ucuz değildir , bizler bu zor süreçte personel sıkıntısı yaşayan hastanelere destek olmak için,ülkemiz için atanmak istiyoruz.

Tüm branşlardan adaletli bir alim istiyoruz hakimiz olan 2020 alımını istiyoruz ek alımla 20 bin değil , 50 binlik 2020 kpss öncesi alım istiyoruz daha fazla madur edilmek istemiyoruz.

Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor ve her gün vaka sayısı giderek artıyor. Bizler atama bekleyen sağlıkçılar olarak meslektaşlarımızın iş yükünü hafifletmek istiyoruz. 39 branştan 620 bin sağlıkçı Atama bekliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden; sağlık bilimleri fakültesinden, sağlık bölümleri lisans programlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

4- ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) P 34 – P35 – P36” puan türlerinin herhangi birinden yeterli KPSS puanı almış olmak.

5- Sağlık durumu yurtiçi ve yurt dışında görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı tarafından en kısa sürede personel alımı yapması beklenirken şuanda net bir tarih açıklanmadı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı da belli değil.