Sağlık Personeli

Sağlık Personeli Atamaları Ne Zaman Yapılır?

 Herkesin bildiği üzere Sağlık Bakanlığı, kadrolu personel alımlarını merkezi yerleştirmeyle yapmaktadır. Yani 2016 KPSS puanlarıyla en erken kadrolu personel ataması KPSS 2016/2 Kasım dönemi merkezi yerleştirmesidir. Bunun dışında Bakanlık, sözleşmeli personel alımı da yapmaktadır.

Sağlık Personelleri atama yapılması için sürekli sosyal medya aracılığı ile gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Peki en erken atamalar ne zaman olur. Kamupersoneli.net sitesi için tüm ihtimallari sizler için değerlendiriyoruz.

Geçen yıl 4920 sözleşmeli personel alımı için tercihler 6-12 Ekim arasında alınmıştı. Bu sene ön lisans ve orta öğretim KPSS 22-23 Ekim’de yapılacaktır. Sonuçları da 10 Kasım’da açıklanacaktır.

Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’nın olası sözleşmeli alımını 2016 Lisans, 2014 Ön Lisans ve Orta Öğretim puanlarıyla yapacağı düşünülebilir ancak Bakanlık KPSS 2016/2 Kasım kadrolu alımından sonra yani Aralık ayında sözleşmeli alımı yapacağım derse de bu sefer de sözleşmeli alımlar tüm düzeyler için 2016 KPSS puanıyla yapılacaktır.

  Sağlık Bakanlığı 4B (Sözleşmeli) Atama İhtimalleri

1

10 Kasım 2016’dan önce alırsa; Ağustos veya Eylül ayında KPSS 2014 orta öğretim, ön lisans ve 2016 lisans puanlarıyla alım yapacaktır.

2

10 Kasım 2016’dan sonraya kalırsa; tüm öğrenim düzeyleri için 2016 KPSS puanıyla alım olacaktır.

3

Atama dönemine kadar yönetmelikte değişiklik yapılırsa sözleşmeli alımlar da merkezi atama içinde yani kadrolu-sözleşmeli alım birlikte yapılırsa;
2016 KPSS puanıyla alımlar yapılacaktır.

  

Özetle; Sağlık Bakanlığı, 10 bin taşeron personel alımı da yapacaktı, taşeronlar özel sözleşmeli modeli çevrilirse sözleşmeli personel alım sayısı artacaktır ancak bunların gerçekleşmesi de yıl sonunu bulacaktır. Bakanlığın 4B (Sözleşmeli) personel alımıyla ilgili adaylar yoğun bir mücadele vermektedir. Adaylara takvimle ilgili bir bilgilendirme yapılması faydalı olacaktır. 

Sağlık Personeli haberlerinden, gündem haberlerinden, taşeron haberleri ve son dakika haberlerinden kamupersoneli.net ile haberdar olun. Her türlü gelişmeyi cep telefonunuza bildirim almak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını indirmeyi unutmayın.

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. EVDE HASTA BAKIMA BOŞA MI OKUDUK 2 YILDA TOPLAM 6 KİŞİ ATANDI YAZIK ÇOK YAZIK

  2. sağlık çalışanları yapacakları kendi eğitim gördükleri işleri hastanelerde neden taşeron işçilerine yüklüyorlar anlamış değiliz hastaya ihtiyaç olan ilaçları eczaneden taşeron temizlik elemanına aldıryorlar hemşireler nöbetlerde taşeron işçisine neden sen sabaha kadar bekle biri seslendiğinde bana seslen diyor sağlık alanında taşeron İŞÇİLERİNE OKADAR YAPILMAMASI GEREKEN İŞLER YAPTIRILIYORKİ TEMİZLİK ÇALIŞANLARINA SAGLIK BAKANINDAN TÜM KURUMLARA BİLDİRİ YAYINLAMASINI İSTİYORUZ KENDİ GÖREVİNİ YAPMAYAN SAGLIK PERSONELİ TAŞERON İŞÇİSİNE İŞLERİNİ YAPTIRDIGI TAKTİRDE SAGLIK PERSONELİNİN AÇIGA ALINMASINA DAİR TÜM KURUMLARA BİLDİRİ GÖNDERMESİNİ TALEP EDİYORUZ

  3. anestezi alımı fıs hayır madem atamıyorsunuz başka alanlarla değerlendirin bizi ne saçma bi atama sistemi var ya torpillisi gidiyor biz kalıyoruz.

  4. Merkezi atamalardan sonra sağlık bakanlığı tarafından kadro acılıcak mı. Merkezi atamalarda branşımızdan tek bir kadro göremedik çünkü.