Sağlık Personeli

Sağlık Personellerini Yıpranma Payı İle İlgili Değişiklik

Maliye Bakanlığı Sağlık Bakanlığında görevlerini devam ettirmekte olan ve sadece sağlık hizmetleri sınıfında bulunan ayrıca nöbet usulü görevlerini devam ettiren personel için  5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi ile ilgili payın verilmesi ile igili görüşme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yapılmış olan sağlık personeli için yıpranma payı ile ilgili ayarlama süresinin devam ettiğini bildirildi. 2014 yılı dönemi Başbakanı Recep Tayip Erdoğan ‘ ın yaptığı açıklamaya göre yüz binlerce sağlık personeli için yıpranma haberi verilmişti fakat bu haberin üzerinden iki sene geçmesine rağmen konu ile ilgili bir değişiklik olmamıştır.
 
Maliye Bakanlığı ( MB ) fiili hizmet zammı durumuna bağlı olarak 5 yıla 1 yıl yıpranma payını yalnızca sağlık hizmetleri sınıfı içerisinde çalışan ve nöbet usulü görevinin devam ettirerek çalışan personele verilmesi için bir teklif söz konusu ancak verilmesi planlanan yıpranma payı ile ilgili konunun geçmişine dönüldüğünde geçmiş zamanlar için yıpranma payı verilmeyeceği söylendi. Sağlık Bakanlığı sağlık personelleri arasında ayrımcılık olmadan yıpranma payı verilmesi ile ilgili isteğini bildirdi. Sağlık Personelleri yıpranma payı verme ile ilgili yapılmış olan görüşme sonuç bulunmuyor.

Sağlık-Sen genel başkanı Metin Memiş ise bu konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu. Yıpranma payı olarak adlandıran ücretin sağlık çalışanlarına hiçbir şekilde ayrımcılık yapılmadan verilmesi konusuna sıcak bakmaktadır. Yapılması planlanan düzenleme ile ilgili sağlık çalışanların bu durumlarının biran önce giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını istediklerini dile getirdi.

 Kamupersoneli.net