Sağlık Personeli

Sağlık Sektörü İstihdamı 1. Çalıştay Raporu

Ulusal İstihdam Stratejisi tarafından sağlık sektörü istihdamına ait 1. çalıştay raporu yayınlandı. Çalıştay raporları yayınlandığında Ulusal İstihdam Stratejisi (UİS) tarafında çeşitli açıklamalar yapılıyor. UİS tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Mevcut durumdaki politikalarla ilgili olarak uygulamada yaşanan sorunların analiz edilmesi, işgücü piyasasında bulunan önceliklerin belirlenmesi, personel istihdamı alanlarında ihtiyaç duyulan teşvik ve desteklerin tespit edilmesi ve 3 yıllık personel istihdamı stratejisinde ilgili tüm aktörlerin sürece dahil olması amacı ile 1. Çalıştay 23 Eylül 2016 ile 24 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. 

İlgili Çalıştay kapsamında her eksen ve sektör için akademisyenler tarafından raporlar hazırlanmıştır. Bu raporlar 22 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2. Çalıştay’da ele alınmıştır. 

Bilişim Sektörü İstihdamı 1. Çalıştay Raporu 

Bilişim sektörü istihdamı 1. Çalıştay raporu UİS tarafından kamuoyuna paylaşılmıştır. Paylaşılan raporda konuya ” Sağlık hizmetlerine olan talep tüm dünyada hızla artmaktadır. Sağlık hizmetlerine artan bu talebin etkin ve verimli bir şekilde karşılanabilmesi birçok ülkenin gündemini oluşturmaktadır. Bu talebin artış nedenleri arasında farklı faktörler rol oynarken başlıca nedenleri arasında artan nüfus, demografik değişimler, sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması, sağlık sektöründe yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler, ekonomik büyümeyle birlikte gelirin artması ve beklenen yaşam süresindeki artış sayılabilir ” ifadeleri ile başlanmıştır. 

Söz konusu raporda Dünyada ve Türkiye’de sağlık sektörü istihdamında mevcut durum, sağlık sektöründe yer alan tedbirler, Çalıştay kapsamında yer alan sorular ve cevapları, tablolarla ve metinlerle anlatılmıştır.