Sağlık Personeli

Sağlıkta Sertifikayla İşe Alımlar Bitti

Sağlık Bakanlığı’nın teklifi üzerine Sağlık alanı ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı kurs programları uygulamadan kaldırıldı.

Uygulamadan kaldırılan kurslar ve BİMER’den gönderilen cevabı haberimizde yayımlıyoruz.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Sertifikaya bağlı alımlar yüzünden Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanından mezun olanların yerine sertifikalı olanlar da işe girebilmekteydi. Bundan sonra hem kamuda hem de özel sektörde sertifikaya bağlı personel alımları yapılmaması önemlidir. Kamuda taşeron personeller kadroya geçirilecek olup bundan sonra sadece yardımcı işler diye tabir edilen işlerde hizmet alımı yoluyla personel alınmaya devam edecektir.

Farklı statüde de olsa sağlık alanında işe alınacak personeller KPSS’ye dayalı olarak yapılmalıdır. Sadece sağlık alanında değil tüm alanlarda atamaya esas ve işe alımlarda sertifika yöntemi benimsenmemelidir.

NOT: Bu program hazırlama ve güncelleme çalışmaları kapsamında ilgi (b) onay ile uygulamaya konulmuş olan “Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitimi Kurs Programı, ilgi (c) onay ile uygulamadan kaldırılmıştır. Söz konusu kurs programı ile “evde bakıma ihtiyacı olan hastası veya yaşlısı bulunan aile bireylerine bakım süreci ile ilgili farkındalık kazandırmak, bakımın ev ortamında başlatılması, sürdürülmesi, takibinin sağlanması ve gerekli sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin alınabilmesi için sağlık personelinden destek alma yollarını öğretmek” amaçlanmaktadır.

Bu programın amaçları bakımından bir mesleğe yönelik bir program olmadığı bu alanda farkındalık oluşturmanın hedeflendiği bir genel program formatında olduğu görülmüştür. Bu nedenle kurs programının genel kurslar kapsamında değerlendirilmesi ve uygulamasının devam ettirilmesi uygun görülmüştür.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. çok şükür artık hastanelere sertifikayla işe giremeyecekler.

  2. iyi olmuş bundan sonra diplomalı tıbbi sekreter alımı yapılsın

  3. Meb onaylı verilip her yerde reklamları dönen para karşılığı acılıp resmi kuruma dayalı ve belediye , halkeğitimlerin doğrudan actığı ve o kadar insanların aylarca devam zorunluluğu ile vakitleri alındığında neden bu kadar devlet kurumu sesini çıkarmadı ve sustu

  4. 81 ilde tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik, hasta kabul işlemleri kursu herkesin bidiği üzere sonlandırıldı ancak üniversitelerde sürekli eğitim merkezi kapsamında uzaktan eğitimle çatır çatır bu eğitimler ve sertifikaları veriliyor. Kurslar neden sonlandırıldı neden üniv. Uzem sistemiyle eğitim ve serifika veriyorlar? Madem ne kamuda ne özelde bir geçerliliği yoksa bu nedir? Çok ilginç ve çok tezat bir durum. Sanırım ne yaptıklarını kendileride bilmiyorlar. Ne yeyip ne içiyorlar anlamadım ki bizede söyleselerde bizde onlardan yesek içsek. Gerçekten diyecek tek kelime bulamıyorum.