Sağlık Personeli

Sağlıkta Şiddet Tablosu: 1000 Aile Hekimi Görevinden Ayrıldı

Sağlık sektöründe yaşanan şiddet sorunları, hak kayıpları ile iş yükleri nedenlerine yönelik olarak çözüm önerilerinde bulunmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan iki kez randevu isteyen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Şenol Atakan’dan açıklamalar geldi.

Ayrıca bu söz konusu koşullar nedeniyle yaklaşık 1000 aile hekiminin görevinden ayrıldığını ifade eden Atakan bu sorununun önüne geçilmesi gerekir dedi.

Atakan açıklamalarında ise;

“Sahada müthiş bir gerilim var. Bakanımıza aile hekimlerinde tükenmişliğe neden olan konuları anlatmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Bakanlığın üst düzey diğer yetkileriyle görüşmelerde bulunduklarını konu hakkında sorunların giderilmesinde yol alamadıklarını söyledi.

Bu konuda ise;

“Aile hekimleri, aşılama oranları ve koruyucu sağlık hizmetlerini arttırdı, anne ve bebek ölümlerini azalttı.

Birinci basamakta çalışan hekimler prestijli bir kimlik kazandı. Vatandaşlar da memnun. Ancak şiddet, aşırı iş yükü ve hak kayıpları nedeniyle zamanla tükenmişliğe doğru yol almaya başladık.

Açık olarak söylüyorum, tükendik. Aile hekimliğinin cazip tarafları kalmadı. Yeni açılan aile hekimliği kadroları dolmuyor.

Her şeyi yapacaklar, yapmazlarsa şikayet edin sözleri halk ile hekimleri karşı karşıya getiriyor. Günah keçisine dönüştürülmüş durumdayız” dedi.

Hürriyet’in haberine göre; Türkiye’de halen yaklaşık 24 bin aile hekimi, yılda 150 milyon başvuru alıyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Aldığı maası bana versinler bin takla atarım.dig3r saglık çalışanlarının durumu ne olacak.20 yıldır saglık bakanlığı personeline zam yapmıyor.yazık cok yazık