Sağlık Personeli

THSSGM 177 Personel Alınacak (Tabip, Ebe, Tekniker, Hemşire ve Memur)

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan KHK ile birçok değişiklik yapılırken kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdasları yapıldı. 

Söz konusu KHK’da Ön Lisans mezunlarına polis olma hakkı verildi, OHAL döneminde memurların istifa sorunu çözüldü, uzman erbaş alımlarında askerlik şartı kaldırıldı yaş şartı esnetildi, 20 bin polis memuru kadrosu ihdas edilmekle beraber Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 32 bin 14 kadro ihdası yapıldı. Bunların yanı sıra yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bünyesinde 177 kadro ihdası yapıldı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne yapılan kadro ihdasları Tabip, Sağlık Teknikeri, Hemşire, Sağlık Memuru ve Ebe pozisyonları için yapıldı. Kamupersoneli.Net olarak 694 sayılı KHK’da konuya ilişkin öne çıkan başlıkları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

# ÖN LİSAN MEZUNLARINA POLİS OLMA HAKKI

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan KHK ile Ön Lisans mezunlarına müjde verildi. KHK ile Ön Lisans mezunları için polislik yolu açıldı. 

# OHAL DÖNEMİNDE MEMURLARIN İSTİFA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

OHAL döneminde 657 saylı devlet memurları kanununda yer alan hüküm kapsamında devlet memurunun istifası kabul edilirse ve yerine başka bir memur atanmadığı sürece memurun görevi bırakması halinde söz konusu memur bir daha memuriyete dönemeyecekti. Ancak bu sorun yayımlanan 694 sayılı KHK ile çözüme kavuşturuldu.

# UZMAN ERBAŞ ALIMLARINDA YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ ASKERLİK ŞARTI KALDIRILDI

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma uzman erbaş alımında askerlik şartı kaldırıldı ve yaş sınır 27 oldu. Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilecek uzman erbaş adaylarının müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olması gerekir. 

# 20 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK

Polis ve bekçi adaylarının bekleyişi, yayımlanan KHK ile netlik kazandı. KHK’ya göre; Emniyet Genel Müdürlüğü 32 bin 14 personel istihdamı gerçekleştirilecek. Bunların 7 bin 500’ü bekçi pozisyonunda, 20 bini ise polis pozisyonunda yapılacak. Polis dışında, komiser yardımcılığı, özel harekat müdürü gibi pozisyonlarda da alım yapılacak.

# EGM BÜNYESİNDE 32 BİN 14 KADRO İHDAI YAPILDI

Resmi Gazete’de 694 saylı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdasları yapıldı. Bu kapsamda yayımlanan KHK’ya göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 32 bin 14 kadro ihdası yapıldı. 

# KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA 38 BİN 784 KADRO İHDASI YAPILDI

Resmi Gazete’de yayımlanan 694 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı.

Bir Yorum

  1. Türkiye hudut ve sahiller sağlık genel müdürlüğü bünyesine alınacak personel için başvuru şartları vs bilgilere nerden ulaşabilirm?

  2. Türkiye hudut ve sahiller genel müdürlüğüne başvurular nasıl yapılacak bilgilendirirseniz mumnun olurum.

  3. Türkiye hudut ve sahiller sağlık genel müdürlüğüne başvuru şartlari ve başvuru zamani hakkında bilgilendirir misiniz?