Sağlık Personeli

112 Acil Sağlık Hizmetleri Personelinin Sorunları Ne Zaman Çözülecek?

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Personeli’nin Sorunları Ne Zaman Son Bulacak?

112 Acil Sağlık Hizmetleri personelinin sorunları ile ilgili herhangi bir çalışma yapılacak mı?


Yemek İhtiyacı Başlı Başına Bir Sorun

Bakan Recep AKDAĞ öncelikle 112 çalışanlarının yemek ihtiyaçları konusunda ne tür bir çalışma düşünüyor? Bilindiği gibi şehir merkezinde görevlerini yapan 112 Ekipleri kamu hastanelerinde yemek saatlerinde vâka götürdükleri sırada yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, fakat diğer durumlarda bu personel kendi imkanları ile yemek ihtiyacını halletmeye çalışıyor. Hükümetin 2016 senesi için verdiği yemek ücretleri bir çok personele halen ödenmiyor.

Atama Bekleyen Binlerce Genç

Atama bekleyen binlerce KPSS Mağduru ATT ve Paramedik bulunuyorken, Sağlık Bakanlığı bünyesine yakın zaman içerisinde yine taşeron personel alımı yapıldı. Sağlık Bakanlığı içerisindeki özelleştirmenin ilk ayağı 112 mi olacak?

112 Çalışanlarına şehitlik ünvanı neden verilmiyor?


Acil sunulması gereken kamu hizmetleri içerisinde bulunan (itfaiye, kolluk kuvveti v.s) görevlerini yerine getiren kamu personeli içerisinde sadece ve sadece 112 çalışanları görev şehidi olarak sayılmıyor?

Recep AKDAĞ’ın bu konuda herhangi bir çalışması olacak mı?

Mehmet Müezzinoğlu gerek atamalar gerekse personelin bu tür sıkıntıları konusunda yetersiz kalıyordu. Uzun zaman Sağlık Bakanlığı yapmış ve sağlık personelini en yakından tanıyan Bakan olarak Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ ATT ve Paramedik için 2016 yılında atama kadrosu açıklayacak mı? 

Defalarca Gündeme Geldi FAKAT!

Söz konusu sorular defalarca eski bakan Mehmet Müezzinoğlu’na gerek mecliste gerekse basın mensupları ve sağlık çalışanları tarafından yöneltilmişti. Bilindiği gibi son alımlarda atama bekleyen adaylar isyan etmiş, bakanın değişmesi sonrasında çok sevindiklerini sosyal medya sitelerinde beyan etmişlerdi. Bakalım gelecek günler neler gösterecek…

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara