Sağlık Personeli

Acil Tıp Teknisyenleri (ATT), personel alımı yapılmasını istiyor

Türkiye yüzlerce sağlık meslek lisesi bulunuyor ve her yıl binlerce mezun veriyor. Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) 2017 yılında kamuya personel alımı yapılmasını istiyor. Kamupersoneli.net olarak birçok defa sağlık personeli alımlarıyla ilgili taleplerinizi duyurmaya çalışmıştık. İlk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üniversite hastanelerine 2 bin sağlık personeli alımı yapılacağını duyurmuştu. Daha sonra yapılan alım açıklamalarında ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılında 12 bin sağlık personelinin kamuda istihdam edileceğini açıklamıştı. Kamuya sağlık personeli alımlarıyla ilgili henüz resmi bir ilan yayınlanmadı. Sağlık Bakanlığı’nın ATT alımı, optisyen alımı, ebe alımı, diyetisyen alımı, hemşire alımı, psikolog, biyolog, sağlık memuru ve diğer kadrolara alım yapması için ilan yayınlaması bekleniyor.

KPSS’ye uzun süre çalışarak puanlarını ellerine alan sağlık personelleri tez zamanda kamuya atama yapılmasını istiyor. Referandum öncesinde kamuya atama yapılması beklenirken açılan şehir hastaneleri nedeniyle personel eksikliklerinin alımlar yapılarak giderileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuyla ilgili olarak katıldığı canlı yayınlarda sağlık personeli alımı yapılacağını belirtiyor.

Kamupersoneli.net olarak sağlık personellerinin seslerini duyurmaya devam ediyoruz. Tüm branşlardan alım yapılarak kamudaki yükün hafifletilmesi ve yeni personellerin istihdam edilmesiyle ilgili tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. att parametik acil tıp teknisyenligi bölümleri ayrı okutulmaktadır kpss de hepsi att olarak atanmaktadır bunun degiştirilerek her bölüm dalında atama yapılmasını istiyoruz

  2. Lisans hemşire alımı nasıl bu kadar az olabiliyor 5 adet nedir ya ???

  3. 80bin acil tıp teknisyeni 4 yıldır mağdur ediliyor.

  4. arkadaşlar siz ebazı sorularım var lütfen yanıtlayınız
    1. acil tıp teknisyenliği lise bölümüne yeniden alım olacak mı?
    2. açılacaksa teog tercihlerimizi yapmadan açıklanır mı?
    3. eger teog tercihlerimizi yaptıktan sonra sağlık meslekte bi bölüme girersek att ye girebiliyor muyuz