Sağlık Personeli

Aile Hekimleri Tarafından Tepki Çeken Nöbet Sisteminde Değişiklik Yapılacak

 Aile Hekimleri Nöbet Sistemi Düzenleniyor   Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinin nöbet sisteminde düzenlemeye gidiyor. Aile hekimleri 8 saatlik nöbetlerini halk sağlığı müdürlüğü veya toplum sağlığı merkezlerinde hafta sonu ya da hafta içi tutabilecekler. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Sn. İrfan Şencan, Anadolu Haber Ajansı muhabirine aile hekimlerinin nöbet sisteminde yapılacak düzenleme hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. THSK Başkanı Şencan, Aile hekimlerinin 8 saat nöbet tutmalarını şart koyan kanun çıkarıldığını hatırlatarak “Bu kanuna itirazlar oldu, yasal zemin kullanıldı. Anayasa Mahkemesi de aile hekimlerinin 8 saat nöbet tutması yönünde karar aldı. Aile hekimleri bir ayda 8 saat nöbet tutmak zorunda.” şeklinde konuştu.  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı, Aile hekimleri için nöbetlerin cumartesi günleri 8 saatlik bir süre olarak belirlendiğini dile getirerek , şu değerlendirmeyi yaptı :


“Nöbet sisteminde ilk olarak aile sağlığı merkezine (ASM) müracaat eden hastalara bakma şeklinde bir uygulama oluşturduk. Bu uygulamadaki eksiklikler ve itirazlar değerlendirildi. Bazı maddeleri değiştirme kanaatimiz oluştu. Aile hekimleri asgari 8 saati mümkünse halk sağlığı müdürlüklerinde değilse toplum sağlığı merkezlerinde tutacak. Nöbet parasını veriyoruz. Nöbet sırasında sadece poliklinik hizmeti vermeyecek. Kronik hasta eğitimini yapabilirler. Böbrek ya da diyabet hastaları varsa onların takibini yapabilirler. Ayda 8 saati korumaya devam ediyoruz. 8 saatin tartışılmasının gereği yok. Bu aile hekimi olmanın gerekliliğidir.”

Şencan, Yapılacak düzenleme sonrasında 8 saatlik nöbet süresinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını fakat, aile hekimlerinin dilerlerse söz konusu nöbetlerini hafta içi ya da hafta sonu , mesai bitiminde 4 saat olarak kullanabilecekler. Tercih hakkı tanınacak.

Kamu haberlerinden, Sağlık Bakanlığı duyurularından, gündemdeki son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara