Sağlık Personeli

ATT Kimdir? Ne İş Yapar?

Acil Tıp Teknisyeni Kimdir ?  Ne İş Yapar? Acil Tıp Teknisyeni toplum içerisindeki birey yada bireylerin, ruhen ya da bedenen , hastalanması , yaralanması durumlarında tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle acil bakım hizmetlerini uygulayan , yaralı ya da kazazedenin sağlık merkezine sorunsuz şekilde ulaştırılmasını sağlamakla yükümlü, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmiş bir okuldan mezun olan Sağlık Meslek Mensubudur.

Doğal afet, Kaza, yangın gibi durumlarda yaralananlara, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi hastalanan ve durumu kritik kişilere iyileştirici ilk yardım müdahelesini yapan kişiler ATT’dir.

Acil Tıp Teknisyeni’nin görevleri arasında; İş organizasyonunu yapmak, intvarenöz girişim yapmak, oksijen uygulamalarını yapmak, uygun taşıma tekniklerini bilmek ve bunları uygulayabilmek, endotrakael entübasyon uygulaması yapmak, kırık , çıkık ve burkulmalarda sabitliği, stabilizasyonu sağlamak, temel yaşam desteği protokollerini uygulayabilmek, mesleğin gerektirdiği ve mesleğe ait eğitim faaliyetlerine eksiksiz katılmak bulunmaktadır.

ATT Hızlı ve Doğru Karar Verebilmelidir

Acil Tıp Teknisyenleri acil durumlarda hızlı ve doğru kararlar verebilen kişiler olmalıdır. ATT’ler bedenen sağlıklı ve güçlü, zihnen dikkatli , titiz ve soğun kanlın olabilen, insanlarla iletişim konusunda sıkıntı yaşamayan, göz-el koordinasyonu gelişmiş, kendisine verilen talimatları anlayan ve söz konusu talimatları sorgusuz uygulayabilen, insanlığa yardımda bulunma konusunda hevesli ve bundan her daim hoşlanan kişiler olmalıdır.Acil Tıp Teknisyenleri Sağlık Bakanlığı’nın bu seneki personel alım ilanına çok tepkili, söz konusu alımlarda ATT’ler için gerekli kadrolar açılmamış durumda ve ATT Mağduriyetinin ne zaman sonlanacağı bilinmiyor.

Sağlık Haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip edin.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. att olmak çooooooook istiyorum inşAllah Allah kısmet eder ben 8 sınıf öğrencisiyim kararımdan asla vazgeçmedim herkesin gönlünde ne varsa o olur inşAllah

  2. Özel liseden hemsirelik okursan üni okumadan olabilyomisn acaba

  3. Ben att olursam canımı bile feda ederim burası Şanlıurfa burdan herkese kolay gelsin :)