Sağlık Personeli

Bakan Akdağ'dan 'Acil Sağlık Personeli Alınacak Mı?' Sorusuna Yanıt

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, “Bizim bugün yapmak istediğimiz, bu darbe artığı anayasalardan, anayasa maddelerinden ülkeyi kurtarmak, anayasamızı bunlardan ayıklamak ve sağlam bir yönetme zemini oluşturmak. Aslında yapmaya çalıştığımız sağlam bir hükümet etme zemini oluşturmak.” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda, üniversitenin Sosyal Sorumluluk Topluluğunca düzenlenen “Gençlerle Buluşma” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

“16 BİN 500 KİŞİYİ KADROYA ALMA HAKKIMIZ VAR”

Bakan Akdağ, 112 Acil sağlık personeli alımı hakkında gelen bir soru üzerine, bu sene Bakanlık olarak 16 bin 500 kişiyi kadroya alma hakları bulunduğunu ancak ihtiyaçtan daha fazla sayıda kişinin diploma sahibi olduğunu aktardı.

Milli ilaç ve tıbbi cihaz alanlarındaki çalışmalar hakkında da Akdağ, gelecek 5 yıl içinde 4 milyar liralık ilaç, 4 milyar liralık da tıbbi cihazı yerlileştireceklerini, bu konuda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Akdağ, şehir hastanelerinin sağlık alanında, hem hastalar hem de çalışanlar açısından, hizmetin çok kolaylaştığı, konforun arttığı ve yüksek teknolojinin kullanıldığı yerler olacağını dile getirdi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin çiçek takdim ettiği Sağlık Bakanı Akdağ, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Patoloji teknikleri için kontenjan açılacak mı? Sn. Bakanım

  2. Boş yere yaptık o kadar ezberi teorikleri. Anatomininde … Attyiz biz

  3. Radyolijiye 1000 atama istiyoruz sayın bakanım. Sağlığın şakası olmaz . Sağlığımızı diplomasızların eline bırakmayın. Taşerona hayırr atamaya Evett..

  4. bence sağlık meslek liseleri kapatılsın mademki böyle yapacaklar.ben de liseden hemşirelik mezunuyum 84 puanla imkansız böyle bişey yok