Sağlık Personeli

KPSS 2016/7 Sağlık Bakanlığı 4984 Personel Alımı Tercihleri Başladı

Sağlık Bakanlığı bünyesinde alınacak 4984 sözleşmeli personel alımı için tercih işlemleri başladı. ÖSYM tercih işlemlerinin başladığını web sitesi üzerinden duyurdu. Başvuru yapacak adayların tercih işlemleri 28 Ekim- 3 Kasım 2016 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak. Adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak tercihlerini yapacaklar. Tercih işlemleri 3 Kasım 23.59’da sona erecek. 

Adaylar tercih işlemlerini kılavuzda verilen, lisans, ortaöğretim, önlisans tablolarına göre yapacaklar. Adaylar tercihlerini, 30’u geçmemek üzere istek sıralarına göre yapacaklar. Tercih işlemleri sistemde yapıldıktan sonra adaylar, 15 TL ödeme yapacaklar. 

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 4 Kasım 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 4 Kasım 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM’nin duyurusu şöyle:
“Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.

Adaylar tercihlerini, 28 Ekim-3 Kasım 2016 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Kasım 2016 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir.

Yerleştirmeye başvuracak adayların Ek’teyer alan KPSS-2016/7 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI”

Genel Bilgiler
Tablo-1A. Ücretleri Kurumların Merkezi Yönetim Bütçesinden Karşılanmak Suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Ortaöğretim Mezunları İçin)
Tablo-1B. Ücretleri Kurumların Döner Sermaye Gelirlerinden Karşılanmak Suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Ortaöğretim Mezunları İçin)
Tablo-2A. Ücretleri Kurumların Merkezi Yönetim Bütçesinden Karşılanmak Suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Ön Lisans Mezunları İçin)
Tablo-2B. Ücretleri Kurumların Döner Sermaye Gelirlerinden Karşılanmak Suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Ön Lisans Mezunları İçin)
Tablo-3A. Ücretleri Kurumların Merkezi Yönetim Bütçesinden Karşılanmak Suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Lisans Mezunları İçin)
Tablo-3B. Ücretleri Kurumların Döner Sermaye Gelirlerinden Karşılanmak Suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Atama Yapılacak Sözleşmeli Pozisyonlar (Lisans Mezunları İçin)
Özel Koşullar
Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar
Mezun Olunan Ön Lisans Programı
Mezun Olunan Lisans Programı
Dilekçe
Alan/Dal Dönüşüm Tablosu

Tercih kılavuzunda her bölüm ve eğitim seviyesi için ayrı ayrı verilen tabloların ve bilgilerin dikkatle incelenmesi gerekiyor. Adaylar tercihlerini tabloda yer alan bilgilere göre yapacaklar. Tercih işlemlerini yapan fakat mezun olmayan adayların atama işlemleri yapılmayacak.
 

Bir Yorum

  1. Önlisans kpss sonuçları henüz belirlenmedi ve bundan dolayı sağlık bakanlığı tarafından açılan kadrolara tercih yapamıyoruz. Lütfen daha kapsamlı düşünün ve bizlerde daha fazla atama sıkıntısı yasamayalim

  2. Neden liselerin çocuk Gelişimi bölüm mezunu alım almıyor

  3. 2014 önlisans puanim var ama lisans 2016 ya girdiğim için tercih yapamıyorum henüz mezun olmadığım için iki puanimi kullanamıyoruz bu çözüm lutfen

  4. Bu sene meslek lisesinden menzun olanlar icinde gecerlimidir