Sağlık Personeli

Recep Akdağ: " Maliye Bakanı ile Memur Kadroları için Sıkı Pazarlık Yapacağız"

Sağlık Bakanı Sn. Recep Akdağ, Anadolu Ajansı Editör masasının konuğu oldu. Gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Sn. Recep Akdağ, 2017 yılında daha fazla kadro için Maliye Bakanı ile sıkı pazarlık yapacaklarını dile getirdi.

Yabancı Uyruklu hekimlerin Türkiye’deki çalışmaları nasıl olacak? Sözleşmeli personel alımı ne zaman yapılacak? şeklindeki kendisine yöneltilen soruya. “Eylül ayına yetiştiremeyebilriz. Bu sene 20 bine yakın sağlık personelini göreve başlatacağız inşallah alımlarla. Bunların büyük bir bölümü sözleşmeliler olacak. Bu avantajlı bir kadro olacak.4924 sözleşmelisi kapsamında alınacak ilgili personeller belirli bölgelerde daha yüksek ücretle çalıştırılabiliyor.

11 BİN YENİ KADRO ALDIK ! 2017’DE DAHA ÇOK KADRO BEKLİYORUZ

Burada kadrolarımız dolmuştu tamamen, yeni 11 bin kadro aldık. Bunun önemli bir bölümünü bu sene kullanacağız.  Söylediğim gibi 20 bine yakın personel istihdam edeceğiz. Açıkcası bizim ihtiyacımız bundan çok daha fazla ama Maliye Bakanlığı’nın bütçesi sınırlı. Ciddi bir mücadele veriyoruz. Türkiye’de en ziyade, Milli Eğitim Bakanlığı ile  Sağlık Bakanlığı her yıl memur kadrolarına talip oluyor ve memurların büyük çoğunluğu bu iki bakanlığı birde polislere veriliyor. Bu 3 paylaşımdan ben azamisini almak istiyorum.

ÖĞRETMEN, POLİS VE SAĞLIK ÇALIŞANI İHTİYACIMIZ VAR AMA SAĞLIK ÇALIŞANI EN CİDDİ OLANI

Yakında 2017’nin kadrosunu konuşacağız. Buna hakkımız var vatandaşımızın hakkı var. Öğretmen ihtiyacımız var , tabi polis ihtiyacımız var ama sağlık çalışanı ihtiyacı en ciddi olanı OECD ülkeleri ile kıyasladığımızda, hemşire ve doktor açısından bu ülkelerden çok gerideyiz. Zannediyorum Maliye Bakanı’mızla sıkı bir pazarlıkla daha çok kadro alabileceğiz. Sağlık çalışanlarının şunu anlamasını istiyorum. Ne kadar çok sağlık çalışanı istihdam edebilirsem ben o kadar mutlu oluyorum. Bunun için de gayret göstereceğim.      

SURİYELİ HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ÇALIŞMA

Yurt dışındaki hekimlerin Türkiye’de çalışması ile ilgili yakın zamanda bir düzenleme yaptık. Yurt dışında 3 sene çalışmış olan hekimler 6 ay içerisinde müracat etmeleri kaydıyla  Devlet Hizmeti Yükümlülüğü’nden muaf olmalarını sağlayacak yeni düzenleme yaptık. Bir diğeri de eğer yurt dışında doçent ya da akademisyen bir ünvanı varsa. Onlarda Türkiye’ye müracaat etmeleri kaydıyla ilgili yükümlülükten kaldırıyoruz. Suriye’li çalışanlarla ilgili kısa bir yol oluşturuyoruz. Diplomaları ve denklikleri ile ilgili emin olabilmemiz lazım. Ama diplomasideki uzun yolu kısaltmak için çalışıyoruz. Bir takım evrakları eksik olsa bile pozisyonlarından emin olunursa yeni bir çalışma yapmak istiyoruz.” 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

BU İÇERİK İZİNSİZ VE KAYNAK GÖSTERİLMEDEN BAŞKA SİTELERDE YAYIMLANAMAZ. YAYIMLANMASI HALİNDE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR.