Sağlık Personeli

Sağlık Bakanı : " 18 Bin Personel Alımı Yaptık, 11 Bin Kadro İhdası Yaptık"

 Başbakan Binali Yıldırım, “Dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü’nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017’de de kazmayı vuracağız.” dedi. 

Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “65. Hükümeti̇n İlk Yüz Günü” değerlendi̇rme toplantısında hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yıldırım, ilk yüz günde 56 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, orman yangınları olmasına rağmen daha fazlasını yerine dikerek orman varlığını arttırmaya devam ettiklerini söyledi. 

Barajlar, göller, taşkın korumalar gibi önemli tesislerin açılışının gerçekleştirildiğini, 163 tesisin de temelinin atıldığını anlatan Yıldırım, KKTC’ye götürülen su konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bu konuda söz alarak, bir iki tane belediyenin dışında bütün belediyelerle anlaşma yapıldığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içinde 472 kilometre dağıtım ağını da tamamladığını, Kıbrıs’ın çoğuna su verildiğini belirtti. 

Kıbrıs’la üç yıllık yeni bir yardım programını hükümetin bu süre içerisinde onayladığını ifade eden Yıldırım, Kıbrıs’ın kalkınmasına, gelişmesine gerekli katkıyı yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kıbrıs’ta kuzey ve güney arasındaki görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Yıldırım, “Amacımız, hedefimiz burada bir barışın sağlanması iki toplumdan oluşan bir devlet sisteminin yürürlüğe girmesi. Burada Rum kesiminin önüne bir fırsat daha geçmiştir. Umarım bu fırsatı daha önce 2006’daki gibi tepmezler. Türkiye her zaman adada barıştan yana olmuştur olmaya devam edecek. Ancak burada adil bir yönetişim ve her iki toplumun haklarını koruyan, güvenliğini sağlayan sağlam bir anlaşma bizim için vazgeçilmezdir. Bu konuda Kuzey Kıbrıs Türk yönetimine her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ise yüz gün içerisinde iki büyük eseri Türkiye’ye kazandırdığını anımsatan Yıldırım, Osman Gazi Köprüsü’nün İstanbul’u Yalova’ya, Bursa’ya, İzmir’e, Balıkesir’e, Manisa’ya bağlayan dev bir eser ve dünyanın en büyük köprüsü olduğunu söyledi.

Köprünün 30 Haziran’da açıldığını belirten Yıldırım, daha sonra sözü Ulaştırma Denizlik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a verdi.

Bakan Arslan, köprüden günde ortalama 20 bin araç geçtiğini bildirerek, “Bayramda geçenleri sayarsanız 2 milyona yakın.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra devam eden Başbakan Yıldırım, bayramda bedava olduğu için bu sayısının daha çok arttığına dikkat çekerek, “Şimdi bunun ne faydası var? Bursa’dan İstanbul’a 45 dakika. Havaalanına diyelim, Bahçelievler’den kalktın Sabiha Gökçen’e gitmek istedin, iki saatte gidemezsin ama Bursa’dan Sabiha Gökçen’e gelip gideceğin yere gidersin. Böylece bir kolaylığı var. İzmit tarafına olan trafik de yüzde 25 rahatladı. Millet geliyordu, İzmit’te bir kuyruk, Düzce’ye kadar devam ediyordu. Yüzde 25 bir iyileşme oldu.” bilgisini verdi. 

İkinci büyük eserin de 26 Ağustos’ta açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu ifade eden Yıldırım, bu iki projenin biten kısmının 21 milyar lira olduğunu, diğer bölümleri bittiğinde bu rakamın 50 milyarı aştığını söyledi. Yıldırım, bu sürede 350 kilometre yeni bölünmüş yol da yapıldığını ifade etti.

– “18 Mart 2017’de kazmayı vuracağız”

Yeni başlanan yol, havaalanı, liman projelerinin 3 aylık tutarının 3 milyar Türk Lirası olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“5 milyarlık yeni projenin de ihalesi yapılıyor. Altyapı yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir müjde dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü’nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017’de de kazmayı vuracağız. Böylece Marmara’yı, Çanakkale’yi ve boğazları bir büyük çevre yoluyla birbiriyle birleştirmiş olacağız. “Çanakkale Geçilmez” lafı ancak savaşlarda geçerli. Düşmana geçilmez. Çanakkale vatandaşa her zaman geçilir hale gelecek. Bunu da kısa sürede tamamlamış olacağız.”

Bakan Yıldırım, daha sonra sağlık alanındaki hizmetler hakkında bilgi verdi. Sağlık alanındaki hizmetin ve kalitenin artarak devam ettiğini ifade eden Yıldırım, 3 aylık kısa sürede bin 900 yeni yatak ve 467 yoğun bakım ünitesi ile 270 yeni ambulansın hizmet vermeye başladığını, 565 evde sağlık hizmeti için araç alındığını söyledi.

Bu konuda söz alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şunları kaydetti:

“Özellikle Suriyelilere hizmet etmek için 21 adet Göçmen Sağlığı Merkezi hizmete soktuk. Van ve Adana’da kapsamlı onkoloji merkezlerini hizmete soktuk. Buradaki maksadımız, bölgesinden bir hastanın başka bir bölgeye gitmeden hizmet almasını sağlamaktır. 18 bin yeni Sağlık personeli istihdamı gerçekleştirdik. Özellikle 5 ve 6. bölgeler doğu ve güneydoğu başta olmak üzere eksikliğimiz çok fazla buralar içinde yeni 11 bin kadro ihdası yaptık. Bu arada bildiğiniz gibi askeri hastaneleri sağlık bakanlığının çatısı altında aldık. 33 hastane ve 5 sağlık merkezi olmak üzere, FETÖ örgütünden de 14 tesisi alarak vatandaşımızın hizmetine sunduk.” 

Başbakan Yıldırım, 20 civarında şehir hastanesi inşaatının da devam ettiğini söyledi. Geriye kalan 10 tanesinin de hazırlıklarının sürdüğünü, bunlardan iki tanesinin bittiğini, önümüzdeki aylarda Mersin ve Yozgat şehir hastanelerinin hizmete gireceğini bildirdi.

AA
KAMUPERSONELİ.NET