Sağlık Personeli

Sağlık Bakanı: "58 Hastane İçin İhale Yapılacak"

 Çanakkale’de bir restoranda Sağlık personeliyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye genelinde 273 hastane ile 40 bini aşkın yatak kapasityesine sahip hastane inşaatlarının sürdüğünü dile getirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoüğlu, sene sonuna kadar 12 bin yatak kapasitesine sahip 58 hastanenin yapımı için bakanlık olarak ihaleye çıkacaklarını ifade ederek “Önümüzdeki 3 yıl içinde, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş düzeyde 55 bin yatak kapasiteli gıcır gıcır modern hastaneleri milletimizin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.


3 Yıl İçinde Cumhuriyet Tarihinde Görülmemiş Hastaneler Yapılacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 sene içerisinde Cumhuriyet tarihinin en iyi hastanelerinin hizmete sunulacağını şu sözlerle dile getirdi “Önümüzdeki 3 yıl içinde, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş düzeyde 55 bin yatak kapasiteli gıcır gıcır modern hastaneleri milletimizin hizmetine sunacağız. Diğer taraftan kamu özel sektör iş birliğiyle yaptığımız şehir hastaneleri; şu anda 30 bin yatak kapasiteli 18 hastane inşaatı devam ediyor. Onlar 2017 sonunda hizmete girecek. 2018 yılı sonuna geldiğimizde 95 bin yatak kapasiteli, sağlıkta fiziki mekan dönüşümünü tamamlayacak ve dünyanın bu anlamda en ileri ülkesi olacağız. Türkiye’nin şehir hastanelerinden Almanya, İngiltere, Fransa rahatsız. Niye rahatsızlar? Çünkü Türkiye, sağlıkta bölgede sağlık merkezi olacak, onun için rahatsızlar. Şu rahatsız, bu rahatsız. Almanya’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın rahatsız olmasını anlıyorum da içimizdeki Fransızların rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyorum.” .

Sağlık Bakanı son zamanlarda sık sık içimizdeki fransızlar ifadesini kullanıyor. Bakanın tepkisinin muhalefet partisi CHP’ye olduğu biliniyor.

Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika haberleri ve daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara