Sağlık Personeli

Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıkladı ! Yeni istihdamlar yapılacak

Erzurum televizyonu Kardelen TV canlı yayınına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Recep Akdağ, Türkiye’nin sağlık sektöründe yepyeni bir sayfa açtığını ve hastalık nedeniyle ölümlerin azaldığını açıkladı. Akdağ, 900 civarında sağlıklı yaşam merkezi kurulacağını belirterek, beden eğitim öğretmeni, psikolog, diyetisten, hemşire gibi personellerin istihdam edileceğini açıkladı. Akdağ, 2017 yılında vatandaşların sağlığı için kritik adımlar atılacağını belirtti.

ŞEHİR HASTANELERİ AÇILIYOR

2017’de çok sayıda şehir hastanesinin Türkiye’ye kazandırılacağını belirten Akdağ, Ankara’da Bilkent hastanesinin devrim niteliğinde bir hastane olarak hizmete sunulacağını açıkladı. Akdağ, sağlık çalışanlarının ve hastaların işini kolaylaştıracak çalışmaların yapılacağını söyledi.

İSTİHDAMLAR ARTACAK

Kalkınma Bakanı Elvan, 2017 yılında yatırımcılar için çok dolu bir teşvik yılının olacağını belirtti.

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde 10 bin sağlık personeli alımı yapılacağını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de çeşitli temaslarda bulundu ve önemli açıklamalar yaptı.

KAMUYA 60 BİN PERSONEL ALINACAK

Bakan Müezzinoğlu daha sonra Balkan Yerleşkesi Konferans salonunda Trakya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere öğütler veren Müezzinoğlu, yaşlı bakım teknikeri olarak mezun olmasına rağmen atanamadığını anlatan bir öğrenciye, önümüzdeki yıl devlet kadrolarına 60 bin kişi alınacağını söyledi. Atamaların büyük çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturacağını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu şöyle dedi:

“Sonra İçişleri Bakanlığı emniyet personeli olacak. Üçüncüsü de Sağlık Bakanlığı. Yanılmıyorsam Sağlık Bakanlığı 10 bin civarında personel alınacak. Bu 10 bin kadronun dağılımı hekim dışı, çünkü hekim ne kadar oluyorsa alıyoruz. Ama bunun dışında 10 bin kadroyu Sağlık Bakanlığı hemşireden tutun, diğer anestezisti, fizyotrepisti, bütün bunları Sağlık Bakanlığı bilgisi dahilinde dağıtıyor. Bu 10 binden kime ne düşüyorsa, o kadar sayıyı bakanlık olarak alabiliyoruz.”

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Lütfen sosyolog ataması yapılsın sağlık bakanlığına .daha önceki dönemlerde alınmıştı

  2. Sayın Bakanım emir verseniz de görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı biran evvel yapılsa.SAYGILARIMLA

  3. Hemşire alımlarında neden bu kadar azlık var daha çok atama istiyoruz lütfen

  4. Hemsire alımlarının artırılmasını istiyoruz çok az alım yapılıyor