Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı İçin Hazırlanıyor

Sağlık Bakanlığı, personel alımları noktasında yetersiz kalıyor, sağlık çalışanları bu noktada mağduriyetlerini sürekli dile getiriyorlardı. Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan, Sağlık Bakanlığı’ nın personel alımı yapıp yapmayacağı konusu gündeme taşınmış; yapılan açıklamalarda 15 bin sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili pozisyonlara yerleştirilecek şekilde ilan edileceği duyurulmuştu. Bu haberlerin üzerinden çok süre geçmeden, Sağlık Bakanlığı’nın alım yapacağı tarihler ve bu tarihler içerisinde kaç kişilik alımlar gerçekleşeceği de aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı kaç sağlık personelini kamuya yerleştirecek?

Katıldığı bir televizyon programı kapsamında Sağlık Bakanlığı bünyesine 12 bin kişinin alınacağını aktaran Bakan; bunların doktor, hemşire, diğer sağlık personeli ve yan hizmetler pozisyonlarına yönelik olarak gerçekleştirileceğini aktardı.

Recep Akdağ tarafından aktarılan bilgiye göre, Ekim ayı içerisinde bakanlık; 4 bin doktoru bünyesine katacak. Bu sürecin başladığı andan itibaren da kamuda gerçekleşen ihraçlar ve görevden almalar nedeniyle kadroların açılacağını, bu kadroların da 8 bin kişi olmak üzere toplamda 12 bin kişi ile doldurulacağını aktardı.

Hemşire, doktor, yardımcı personel, personel ve diğer sağlık personeli gibi meslek gruplarına yönelik gerçekleşeceğini aktaran Bakan Recep Akdağ, Ekim ayı içerisinde bu alımların başlayacağını, Maliye Bakanlığı ile ilgili çalışmalara başlamış olduklarını ifade etti.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Ya ben anlamiyorum bu saglik bakani 22 binden 12 bine nasil indirdi

  2. kpss 63 puanla ebe hemşire alıp eczane teknikeri yerine hastane eczanesinde çalıştır.eczane teknikerinden 85 puan iste üstelik 5 kişi al…100.000 alsan ne olur

  3. Eylul dediniz ama atama olmadi ekim dediniz halen bi ses yok sabirsizlikla bekliyoruzz

  4. Lütfen artik sözleşme li de olsa sağlık kurumlari isletmeciligi ne kadro verin.

  5. 4924 sözleşmesi ne oluyor lütfen biri açıklaya bilir mi?

  6. 4924 sözleşmesi ne oluyor lütfen biri açıklaya bilir mi?

  7. Saglik memuru toplum sagligi bolunumu unutmayin unutulduk

  8. yorumlarımızı yayınlayın diye gönderiyoruz!