Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreteri İstihdamına İlişkin Genelge Yayımlandı

Sağlık Bakanlığının tıbbi sekreter istihdamına ilişkin genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgenin satır başları şu şekilde. 

Halkla İlişkiler Personeli ve Tıbbi Sekreter İstihdamına İlişkin 2010/32 Sayılı Genelge

İlgi Genelge’nin altı ve yedinci fıkrasında ” Diğer taraftan, hastanelerimizde otomosyon, veri kayıt girişleri ve benzeri bilgisayarla yürütülen işlemler için genellikle bu alanda sertifika sahibi kişiler arasından seçilen personel, hizmet alımı yolu ile istihdam edilerek çalıştırılmaktadır. Ancak hastanelerin sağlık hizmeti veren kurumlar olması ve tutulan kayıtların tıbbi terminoloji bilgisi gerektirmesi nedeniyle özellikle, tıbbi dokümantasyon, tıbbi arşiv, sağlık kurulu, poliklinikle, hasta kabul birimleri, ile hasta katlarında hasta kaydı tutulması ve yazışmaların yürütülmesi, bilimsel toplantılarda kayıtların tutulması ve tutulan kayıtların deşifre edilmesi gibi hizmetlerin tıbbi sekreterlik ve dengi okullardan mezun olmuş ve tıbbi sekreter unvanı almış sağlık personelinin çalıştırılması uygun olacaktır. 

yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 160. maddesinde tanımlanan görevleri yürütmek üzere hastane yönetimlerince yapılmakta olan hizmet alımı ihalelerinde ilk etapta tıbbi sekreter ünvanlı personel istihdamına öncelik verilmesi bilgisayar sertifikası bulunan personel istihdamının ise ancak tıbbi sekreter ünvanlı personel bulunamadığı durumlarda tercih edilmesi yoluna gidilmesi gerekli görülmüştür.

Bakanlığımız ve bağlı kuruşluşları sağlık tesislerinin sağlık hizmeti veren kurumlar olması ve tutulan kayıtların tıbbi terminoloji bilgisi gerektirmesi nedeniyle tıbbi kayıtların daha sağlıklı tutulması ve yazışmaların daha iyi yürütülmesi için ilgi Genelge’nin altı veya yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

Tıbbi dokümantasyon, tıbbi arşiv, sağlık kurulu, poliklinikler, hasta kabul birimleri ile hasta katlarında tıbbi kayıtların tutulması ve yazışmaların yürütülmesi, bilimsel toplantılarda kayıtların tutulması ve tutulan kayıtların deşifre edilmesi gibi hizmetlerde tıbbi sekreterlik veya dengi okullardan mezun olmuş ve tıbbi sekreter unvanı almış olanlar istihdam edilecektir. Tıbbi sekreterlerin istihdamında öncelik ön lisans mezunlarına verilecek, ön lisans mezunu tıbbi sekreter bulunmaması halinde ortaöğretim mezunu tıbbi sekreterler alınacaktır.

Hizmet alımı ihalelerinde, yataklı tedavi Kurumlşarı İşletme Yönetmeliğinin 160 ıncı maddesinde tanımlanan görevleri yürütmek üzere sadece tıbbi sekreterlerin istihdam edileceğine ilşkin hususlarına yer verilecektir. 

Bilgilerinizi, kamuya ilşkin düzenlemelerin bu genelge esaslarına göre yapılması ve yürütülmesi hususunu önemle rica ederim.

Kamupersoneli.net – ANKARA 

 

Bir Yorum

  1. Ameliyathane teknikerlerinde atama bekliyoruz. Hastanelerde vasıfsız elemanlar çalışıyor bizler işsizik sesimizi duyun duyurun lütfen……Bir düzenlemede bizim bölüme yapın …..

  2. Sağlık kurumları isletmeciliği bölümüne iliskinde bi açıklama bekliyoruz kadro yok alım yok bosuna mı okuduk.!

  3. Sayın bakanım artık bizde atanmak memur olarak çalışmak istiyotuz.Hastsnelerde taşeron işçi olmak istemiyoruz.6 sene okuduk memur olmak bizimde hakkımız. Ne olur nisan ayında çok TIBBİ SEKRETER ALINSIN yıllardır memur olma hayaliyle yaşıyorum.

  4. Ne olur sayın bakanım artık bizde memur olarak çalışmak istiyotuz.Hastsnelerde taşeron işçi olarak çalışmayı istemiyoruz artık. 6 sene çok ciddi bir eğitim alarak tıbbi sekreter olduk.Memur olarak çalışmak bizimde hakkımız. Ne olur nisan ayında çok TIBBİ SEKRETER ALINSIN.

  5. halkla iliskiler onlisans için alım olacakmi yaş sınırı nedir

  6. İse alırken vasıf aranmasi elbetteki olması gereken bir durum ama ayni isyerinde ayni okul mezunu tıbbi sekreterin biri kadrolu diğeri sirket elemanı olarak fazla çalışıp yarı yariya düşük maaş almasi ne kadar ahlaki ve adaletli bir durum?

  7. İibf mezunlarına da kadro verilsin o zaman bizlerde hasta kabul işlemleri sertifikası ve çeşitli serrtifikalar almak zorunda kalmayalım şimdi bu ne anlama geliyor taşeron olarak işe girmek hayal mi oluyor biz o sertifikaları boşuna mı aldık o zaman normal atamalarda tıbbi sekreterler atansın ancak taşeron ortadan kalkmasın zaten doğru düzgün istihdam alanımız yok bari bu elimizden alınmasın

  8. Yani şu anda taşeron adı altında çalışan binlerce çalışan eleman var devlet hastanelerinde bu şartları taşımayanlar işten mi atılacak nedir bu açıklama lütfen.

  9. Peki NE ZAMAN kaç kişi hangi illere alınacak devlet mi atayacak yoksa taşeron alım mı olacak ???

  10. çok sevindirici bir adım tıbbi sekreterim 11 yıldır atama bekiyoruz

  11. lisans mezunlari da basvurabilir mi tibbi dokumantasyon ve sekreterlik mezunuym

  12. buralara verilen ilanlar için nasıl başvuruda bulana biliyoruz.yardımcı olursanız sevinirim.

  13. Hastanede laboratuvar da genellikle işle ilgisi olmayan insanlar çalıştırılıyor bir sürü tıbbi laboratuvar teknikleri boştayken tarla bitkileri okuyan bile laboratuvar da beyaz önlük le bizim işimizi yapıyo şu tıbbi laboratuvar mağdurlarını da duyun artk

  14. Sayın bakanım taşeron işçi nedir Allah aşkına. Taşeron demek alınan eğitime verilen emeğe büyük bir saygısızlıktır.Tıbbi sekreterler olarak eğitimini aldığımız mesleğimizi memur olarak yapmak istiyoruz. Bizi atarsanız taşeron işçiye gerek kalmaz.Ve bu taşeron olayını biran önce kaldırın lütfen sayın bakanım.

  15. Radyoloji teknikerlerinede atama yapın. Hakkimızı verin artık lütfen sayın @RECEPAKDAĞ…. 85 ÜSTU PUANLARLa beklemek istemiyoruzzzzz

  16. bunların kafasına taş düşmüş vAllah akılları nerde idi bu zaman kadar

  17. çok sevindirici bir adım tıbbi sekreterim senelerdir atama bekiyoruz

  18. Bırakın bölüm mezunu olmayı belgesi bile olmayanlar çalıştırılıyor hastanelerde yeterki torpilin olsun

  19. 1999 Fatsa Sağlık Meslek Lisesi Mezunuyum ve atama bekliyorum, inşaAllah bu sefer ben ve benim gibi atama bekleyenlere atanma firsati doğar, taşeron işçilerin bu kadar çok alınıp tıbbi sekreterlik yaptırılmasından dolayı, bizler işsiz kaldık, kurumlar bakanlığa talepte bulunmadılar, niye taşeronlar varya nasılsa, devlete yükü az olduğu için onları aldılar, bunca yıldır bekledik hayırlısı olur inşaAllah.

  20. arkadaşlar kadro filan yok boşuna umutlanmayın burada bahsedilen konu hizmet alımı şartnamesini hazırlarken ağırlıklı olarak tıbbı sekreter mezunlarını tercih edin diyor.eğer onlar yoksa tıbbı sekreter sertifikası olanların tercih edilmesinden bahsediyor

  21. 7 yıldır tıbbi sekreter olarak atama bekliyorum bende. Ama bu açıklama alım olacağına dair bir açıklama değil sadece işe alımlarda artık vasıf olarak tıbbi sekreterlik diploması isteyin diyorlar. Ama malesef şu anda zaten tıbbi sekreter olarak çalışanlar hastanelerin temizlik personeli kadrosundan girerek tıbbi sekreter koltuğuna oturtuluyor. Yani bizim için alımlarla ilgili herhangi bir değişiklik yok. Biz alımların daha çok olması için çabalamalıyız. ösym nin yaptığı hatalar zaten ayyuka çıkmış durumda. Benim girdiğim en son sınavdan 80 beklerken 70 aldım. Çünkü bazı sorularda yaptığım halde yapılmamış olarak görünüp doğru yaptığım sorularda yanlış olarak görünüyor. Hatta boş bıraktığım sorulardan bir kaçınıda yapılmış olarak göstermişler. Artık bu zihniyete bir dur diyerek çaba göstermeli dik duruş sergilemeliyiz.

  22. ayça hanım iy hoş diyorsunuzda kadrolu çalışan çalışıp sınavla girmis ikiside diplomalı diye bedavaya kadromu verelim nedir yani?

  23. Böyle genelgemi olur Allah aşkına. BİZDE ARTIK HASTANELERE KADROLU TIBBİ SEKRETERLER ATANACAK DİYE BİR GENELGE YAYINLANMASINI BEKLERKEN BU GENELGEDE HASTANELERE TAŞERON TIBBİ SEKRETER ALIRKEN TIBBİ SEKRETER DİPLOMASI OLANLARA ÖNCELİK VERİLSİN DİYOR.BİZ TAŞERON OLARAK ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ DİYE SAĞLIK BAKANLIĞINA HAYKIRIYORUXZ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞERON İÇİN GENRLGE YAYINLIYOR.BU RESMEN ALDIĞIMIZ EĞİTİME VERDİĞİMİZ EMEĞE BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR SAYIN BAKANIM. 14 SENEDİR ATAMA BEKLİYORUM.GERÇEKTEN ÇOK MAĞDURUZ ARTIK TAŞERON TIBBİ SEKRETER ALINMASIN.BİZDE MEMUR OLARAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ. HASTANELERDE TIBBİ SEKRETER OLARAK BİRİ MEMUR BİRİ TAŞERON İŞÇİ AYNI İŞİ YAPIYOR VE TAŞERON DÜŞÜK ÜCRET ALIYOR VE TAŞERON OLDUĞUMUZ İÇİN SÜREKLİ EZİLİYORUZ.BU BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK. .LÜTFEN ARTIK 6 SENE EĞİTİMİNİ ALDIĞIMIZ MESLEĞİMİZİ MEMUR OLARAK YAPMAK İSTİYORUZ LÜTFEN ARTIK TAŞERON TIBBİ SEKRETER ÇALIŞTIRILMASIN.

  24. Tibbi Dökümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunuyum. Saglik meslek lisesi arti önlisans bu meslek üzerine 6 yıl eğitim gördüm. Tıbbi sekreterlikle alakası olmayan sertifikalı şahıslar devlet hastanelerinin taşeron firmalarında istihdam edilirken bizler diplomamizla senelerce işsiz kaldık.Adalet yerini bulsun artık. Diplomamiza biz tıbbi sekreterlere öncelik verdiniz. Taşeron firmaların bu haksız tutumuna son verdiniz. Size sonsuz teşekkürler.

  25. ayça hanım iy hoş diyorsunuzda kadrolu çalışan çalışıp sınavla girmis ikiside diplomalı diye bedavaya kadromu verelim nedir yani?

    Cevaben yazıyorum diplomanız olduğu için kadro isteyen yok. Hastanelerdeki taşeronları çıkarsanız zaten bizler atanırız. Ne şartlarda şehir dışında okuduk ne yani çöpe mi atalım zamanımınızı he bide ykyya borçlandık çöpe attığımız zaman için!

  26. Bu genelge için çok geç kalınmıştı ama şimdi bir adım atılması bile çok güzel.ilk okul mezunları dahi bizim işimizi yapmaya başlamışlardı.Amacım bu kardeşlerimizi küçümsemek değil sadece hak eden kendi işini yapsın diyorum.Bu adımınız içinde çok teşekkür ediyorum…

  27. BENDE TIP SEKRETERİYİM SAĞLIK KURULUNDA RAPOR YAZIYORUZ VE HASTALARA % ORAN VERİYORUZ

  28. Arkadaşlar bende başvurdum. Güzel birşiy sizde başvurun saglık bakanlığı onaylı ve MEB onaylı sertifikalar başvurun pişman olmazsınız ben Hakkari'den başvuruda bulundum

  29. Slm arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı mezunum hastane de temizlik eleman olarak çalışmaktayım aman veri giriş eleman olarak çalışmak istiyorum benim okuduğum bölüm tıbbı sekreter dengi degilmi bana yardımcısı olurmusunuz