Sağlık Personeli

Sezeryan Doğumlar Azaldı

Ebe ve hemşireler artık gebe kadınlara doğum konusunda yaşam koçluğu yapıyor ve böylece sezeryan doğum sayısında azalma sağlandı. Yaşam koçları olan anne adayları sezeryan doğum yerine normal doğuma yöneldi. Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılmış olan 2014 yılı doğuma hazırlık eğitim programların bilimsel temeller dikkate alınarak ve çeşitlenip yaygınlaşması ile bir proje hazırladı. 

BAKKA ( Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ) tarafından kabul edilen Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile beraberinde Bartın Devlet Hastanesinin beraber yürüttüğü ” Çocuğun geleceği için anne programı ” kapsamı içerisinde şehir içerisinde 57 ebe ve hemşire eğitim verdi.

Bu proje içeriğine bakıldığında 2 sene içerisindre aşağı – yukarı 3 anne adayı doğum ile ilgili doğum öncesi , doğum anı ve sonrası içinde uzman hekim desteği , diyetisyen desteği , fizyoterapist ve psikologlardan eğitim aldı. 

Bu sayede sezeryan doğum oranında % 50 ‘lik bir azalma sağlandı. Osman Açıkgöz (Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ) ‘ ün yaptığı konuşma üzerine gebe kadınların bir çoğunun bilgi sahibi olmadığı durumu ile sezeryana yöneldiklerini açıkladı. 

Proje Koordinatörü Aslıhan Yılmaz bu proje kapsamı içerisinde anne karnında ki bebeğin beyin gelişimine katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Kamupersoneli.net